Πέρασε σαν πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ από το ΟΑΚΑ (highlights)

Ο ΠΑΟΚ υπερπήδησε επιτυχώς ένα από τα τελευταία «υψηλά εμπόδια» στην ξέφρενη κούρσα του προς τον τίτλο. Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με 2-0 (2΄ Μαουρίσιο, 47΄ Ζαμπά) στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Ολυμπιακό (παίζει αύριο με τον Απόλλωνα Σμύρνης) στους 10 βαθμούς, την ώρα που η πέμπτη θέση απομακρύνθηκε περισσότερο για την ομάδα του Δώνη, που έχασε και το εφετινό εντός έδρας αήττητο.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους «πράσινους» μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα. Στο 2ο λεπτό, σε εκτέλεση κόρνερ ο Διούδης έκανε κακή έξοδο και ο Μαουρίσιο, προωθημένος στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ με προβολή. Το γρήγορο γκολ έκανε αφεντικό του αγώνα τους φιλοξενούμενους, που πλησίασαν σε δεύτερο γκολ στο 21΄, όταν ο Ζαμπά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι για τον Μαουρίσιο, που σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Μαυρομάτη.

Στο 35΄ ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Άκπομ στην περιοχή, εκείνος γύρισε και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη. Οι παίκτες του Δώνη ισορρόπησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό, στις καθυστερήσεις. Στο 45΄+2 ο Μακέντα μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια αριστερά, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Κάτσε σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μαυρομάτης πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πανομοιότυπα με το πρώτο: με γκολ από τα αποδυτήρια, στο ίδιο χρονικό σημείο! Στο 47ο λεπτό Ο Μάτος έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά και γύρισε προς τον Μπίσεσβαρ. Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, η μπάλα κατέληξε στον Ζαμπά κι εκείνος πλάσαρε τον Διούδη για το 0-2, που έδινε πια σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 55΄ ο νεαρός Βραζιλιάνος νικήθηκε από τον Διούδη και στο 63΄ ο Παναθηναϊκός παραλίγο να μειώσει… από σπόντα, κυριολεκτικά, όταν σε απόκρουση της άμυνας του ΠΑΟΚ η μπάλα εξοστρακίστηκε στο πόδι του Πούγγουρα και πέρασε πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η αποβολή του Ζαμπά με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 71ο λεπτό, για επικίνδυνο παιχνίδι στον Κολοβέτσιο, αναθέρμανε το ενδιαφέρον και ξανάδωσε ελπίδα στους γηπεδούχους, που έφτασαν κοντά στο γκολ στο 76΄, όταν ο Πασχαλάκης έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ, στο μακρινό σουτ του Ινσούα, ενώ το ίδιο έπραξε στο 87΄, σε γυριστό σουτ του Μακέντα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι γλίτωσαν το 0-3 στο 84΄, όταν σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ βγήκαν τρεις παίκτες του με έναν, ο Κρέσπο έδωσε στον Πέδρο Ενρίκε κι εκείνος ανενόχλητος σούταρε κάκιστα από το πέναλτι, πάνω από το δοκάρι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δανός Κέλετ, που ξέχασε να βγάλει κίτρινες κάρτες σε μερικά σκληρά μαρκαρίσματα στο α’ ημίχρονο, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Χούμελγκααρντ και Σόρενσεν.
Κίτρινες: 49′ Γιόχανσον, 57′ Εμμανουηλίδης.
Κόκκινες: 71′ Ζαμπά.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (69΄ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε (69΄ Δώνης), Ινσούα, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (46΄ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82΄ Πέδρο Ενρίκε), Μαουρίσιο, Σάκχοφ (77΄ Γιαννούλης), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (70΄ Ολιβέιρα), Ζαμπά, Άκπομ.

Spread the love