Χέρι – χέρι και αήττητες Ιαπωνία και Σενεγάλη πάνε για τους «16»

Σε ένα ματς με εναλλαγές συναισθημάτων, αλλά και σοβαρά λάθη των δύο τερματοφυλάκων (από ένα ο καθένας), Ιαπωνία και Σενεγάλη ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο Εκατέρινμπουργκ και παραμένουν ισόβαθμές στην κορυφή του 8ου ομίλου του Μουντιάλ. Η αφρικανική ομάδα προηγήθηκε δύο φορές, στο 11΄ με τον Μανέ και στο 71΄ με τον Γουάγκε, αλλά οι «μπλε σαμουράι» είχαν τις απαντήσεις με τον Ινούι (34΄) και τον Χόντα (78΄). Οι δύο ομάδες έχουν προβάδισμα πρόκρισης, αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα βαθμό στα τελευταία τους παιχνίδια, με Πολωνία και Κολομβία αντίστοιχα, την Πέμπτη 28/6.
Ενα λάθος του Καβασίμα έδωσε την ευκαιρία στη Σενεγάλη να μπει από νωρίς μπροστά στο σκορ. Ο Ιάπωνας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα σε ένα «χλιαρό» σουτ του Σαμπαλί στο 11ο λεπτό και έδωσε την ευκαιρία στον Σαντιό Μανέ που καιροφυλακτούσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Αφρικανοί διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και είχαν μία καλή φάση στο 22΄, με γυριστό σουτ του Νιανγκ που μπλόκαρε ο Καβασίμα, όμως η Ιαπωνία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 34΄ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ινούι μέσα από την περιοχή. Τα «λιοντάρια της Τεράνγκα» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο 39΄, όμως ο Καβασίμα σταμάτησε τον Νιανγκ σε τετ-α-τετ.
Η Σενεγάλη φάνηκε να «πατάει» καλύτερα στο β΄ ημίχρονο, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Αντίθετα, ο Ινούι λίγο έλειψε να κάνει ξανά τη… ζημιά στο 64΄, όμως αυτή τη φορά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω. Τελικά, οι Αφρικανοί βρήκαν το γκολ που επιζητούσαν στο 71΄, όταν ο Σαμπαλί έκανε το γύρισμα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο προωθημένος Γουάγκε με σουτ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Καβασίμα. Η χαρά του Αλιού Σισέ και των παικτών του κράτησε μόλις επτά λεπτά, καθώς στο 78΄, μία τραγική έξοδος του Χαντίμ Εντιαγέ έδωσε την ευκαιρία στον νεοεισελθόντα Κεϊσούκε Χόντα, μετά από γύρισμα του Ινούι, να σκοράρει σε ανυπεράσπιστο τέρμα και να διαμορφώσει το τελικό 2-2, που αφήνει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση και για τις τέσσερις ομάδες του 8ου ομίλου (τουλάχιστον ως το βραδινό ματς της Πολωνίας με την Κολομβία).
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες κάρτες: Ινούι (68′) – Νιανγκ (59′), Σαμπαλί (90′), Εντόι (90’+), Χασέμπε (90’+)
Κόκκινες κάρτες: –
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Ναγκατόμο, Σότζι, Γιοσίντα, Χ. Σακάι, Σιμπασάκι, Χασέμπε, Χαραγκούτσι (75΄ Οκαζάκι), Καγκάβα (72΄ Χόντα), Ινούι (87΄ Ουσάμι), Οσάκο
ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Χ. Εντιαγέ, Γουάγκε, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Γκουεγέ, Αλφ. Εντιαγέ (65΄ Κουγιατέ), Π.Α. Εντιαγέ (81΄ Εντόι), Μανέ, Νιανγκ (86΄ Ντιούφ), Σαρ

Spread the love