Το «χρυσό» μας κορίτσι το ξανάκανε…

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με 4.85μ. Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80μ.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα. Παράλληλα η Ελλάδα πήρε το 6ο της μετάλλιο στο Ρίο και το τρίτο χρυσό!

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) κατετάγη 7η με 4.60μ μαζί με την «ασημένια» Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) με το ίδιο ύψος.

Η Στεφανίδη κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και “χρυσή” πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ.

Παράλληλα με αυτή της την εμφάνιση επιβεβαίωσε περίτρανα πως είναι η σταθερότερη αθλήτρια της χρονιάς εκείνη που αναμένεται να προσπαθήσει να κρατήσει τα σκήπτρα του αγωνίσματος για την επόμενη τετραετία.

Και η αλήθεια είναι πως η Στεφανίδη, τόσο βάσει ηλικίας όσο και ικανότητας είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και με στόχο φυσικά τη διάκριση στο Τόκιο.

Παράλληλα επανέφερε τη χώρα στον πίνακα των μεταλλίων, για πρώτη φορά από το 2008, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί εθνικός μας ύμνος από το 2004 και τους Αγώνες της Αθήνας.

Spread the love