Το χρυσάφι όλου του κόσμου στη Γαλιά

Οι ελληνικές επιτυχίες στην Βραζιλία καλά κρατούν. Ένα 24ωρο μετά τα μετάλλια στη σφαίρα F32 από τους Σάκη Κωνσταντινίδη (χρυσό) και Δημήτρη Ζησίδη (χάλκινο), η ελληνική σημαία θα βρεθεί και πάλι στον πιο ψηλό ιστό. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό F54, ο οποίος με καλύτερη βολή στα 29.45μ. κατάφερε να προσθέσει ένα ακόμη παραολυμπιακό μετάλλιο στο παλμαρέ του, μετά το χάλκινο που πήρε πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο στο ίδιο αγώνισμα.
Ο Στεφανουδάκης, που ζει και γυμνάζεται στην Γαλιά Ηρακλείου Κρήτης υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Βαρβεράκη, εν τη απουσία του παγκόσμιου ρέκορντμαν Αλεξέι Κουζνέτσοφ έκανε… πάρτι! Όχι πως δεν θα μπορούσε να το κάνει κι αν ο Ρώσος ταξίδευε στο Ρίο, αλλά από τη στιγμή που απουσίαζε το μόνο που έπρεπε να κάνει για να βρεθεί στην κορυφή ήταν να στείλει το ακόντιο κοντά στις επιδόσεις του. Και μπορεί να μην ξεπέρασε τα 29 μέτρα 75 εκατοστά που είναι το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, ωστόσο έφτασε πολύ κοντά και πανηγύρισε δίκαια το σπουδαιότερο μετάλλιο της καριέρας του.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα το 2015, είχε άλλες τέσσερις έγκυρες βολές που μετρήθηκαν 29.42μ., 27.47μ., 28.02μ. και 28.84μ.

Spread the love