Το γιόρτασε με “Ντόρτια” ο Ολυμπιακός

Με επιβλητική νίκη επί του Αρη, ο Ολυμπιακός «έσβησε κεράκια» για τα 94 χρόνια από την ίδρυσή του. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-1 για την 24η αγωνιστική της Super League και μείωσαν ξανά στο -7 από τον πρωτοπόρο, ΠΑΟΚ. Για την ομάδα του Μαρτίνς σκόραραν οι Μασούρας (27′), Ποντένσε (35′, 75′) Γκερέρο (90′). Για τον Αρη είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Μαρτίνες (74′).

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Ο Αρης ήταν πολύ καλά στημένος και δεν άφηνε κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό. Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα στο 24′.

Μετά από λάθος του Μιράντα ο Φετφατζιδης βγήκε τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε τον στόχο. Τρία λεπτά αργότερα ο Ελαμπντελαουΐ βρήκε ωραία τον Μασούρα και αυτός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στο 35′ ο Μασούρας από σκόρερ έγινε δημιουργός κι έδωσε ασίστ στον Ποντένσε που «έγραψε» το 2-0 (η μπάλα βρήκε σε παίκτη του Άρη κι άλλαξε πορεία). Οι «ερυθρόλευκοι» με τρεις τελικές προσπάθειες σημείωσαν δύο γκολ κι έβαλαν γερές βάσεις για τη νίκη τους.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε σε σχέση με το πρώτο. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός, αλλά το γκολ του Αρη προδίκαζε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια. Στο 74′ ο Μαρτίνες μείωσε για τους φιλοξενούμενους, αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Ο Ποντένσε στο αμέσως επόμενο λεπτό έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (και σε αυτό το γκολ η μπάλα άλλαξε πορεία από το πόδι αμυντικού των «κιτρίνων»).

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Γκερέρο στο 90′, ο οποίος μετά από σέντρα του Κούτρη δεν δυσκολεύτηκε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος του Συνδέσμου Δωδεκανήσου με βοηθούς τον Κωσταρά του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας και τον Γκάγκα του Συνδέσμου Λάρισας.
Κίτρινες: 25′ Γκιλιέρμε, 31′ Χασάν – 38′ Σιώπης, 44′ Βέλεθ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Oλυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουΐ, Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Φορτούνης (84’ Καμαρά), Μασούρας (70′ Ανδρούτσος), Ποντένσε, Χασάν (62′ Γκερέρο)
Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια (78′ Μπάσα), Σιώπης, Λάρσον, Ματέο, Φετφατζίδης (57′ Μαρτίνες), Γιουνές

Spread the love