Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο ΟΦΗ στον τελικό του τουρνουά «Φλόγα» στον Βόλο

Ο Βόλος κατέλαβε την πρώτη θέση του τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα «Φλόγα» επικρατώντας στον τελικό με 2-1 επί του ΟΦΗ, στο Πανθεσσαλικό. Η ομάδα της Μαγνησίας ήταν ανώτερη με τους Πάολο Φερνάντες και Εσκοβάλ να σημειώνουν τα γκολ στο 31ο λεπτό και στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους αντίστοιχα. Για την ομάδα της Κρήτης μείωσε ο Διαμαντής στο 55ο λεπτό.

Συγκεκριμένα, ο Βόλος άνοιξε το σκορ, όταν ο Βίκτορ Φερνάντες έκλεψε την μπάλα και σέρβιρε στον Πάολο Φερνάντες, ο οποίος σκόραρε με υπέροχο πλασέ, στο 31ο λεπτό. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Βόλος μετά από φάση διαρκείας και στατικότατα στην άμυνα του ΟΦΗ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα, με το Εσκοβάλ να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι, μετά την προβολή του Φαν Βερτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΟΦΗ έψαχνε το γκολ στο β΄ μέρος για να μειώσει στο 55ο λεπτό σε 2-1, όταν μετά από συνεργασία Στάικου-Ντιουσέ, ο τελευταίος σέντραρε με τον Διαμαντή να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βόλου. Αν και φιλική η αναμέτρηση, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στο τελευταίο εικοσάλεπτο.
Τα έσοδα του τουρνουά «Φλόγα» θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου και του ιδρύματος ΕΛΕΠΑΠ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΒΟΛΟΣ (Όσβαλντ Τάνσο): Παπαδόπουλος Τάχαο, Πίρινεν, Ροντρίγκο, Λυμπεράκης, Μπαριέντος, Ουενταόγκο, Πάολο Φερνάτες, Ντέλετιτς, Βίκτορ Φερνάντες, Φαν Βέερτ
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Ουές, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Στάικος, Ντιουσέ, Τοράλ, Μπαλογιάννης, Μπουζούκης, Τσιλιανίδης

Νωρίτερα την Τρίτη (9/8), ο Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 4-3 στα πέναλτι (κ.α. 2-2) και κατέκτησε την 3η θέση. Ο Ηρακλής Μεταξάς αντιμετώπισε (έστω και σε φιλικό αγώνα) για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του και είδε τον Εραμούσπε να δίνει προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο 17’. Στο 21’ η κεφαλιά του Μπερτόλιο βρήκε στο δοκάρι, για να ισοφαρίσει ο Μπαράλες με πέναλτι στο 39’ (χέρι Κιάκου). Στο 50’ ο Ροσέρο με κεφαλιά έδωσε εκ νέου «κεφάλι» στο σκορ στους Γιαννιώτες, ενώ στο 56’ ο Μορέιρα είχε προσπάθεια στο δοκάρι, για να ισοφαρίσει εκ νέου ο Ρεγκίς στο 87’. Στη διαδικασία των πέναλτι που ακολούθησε, οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ πιο ψύχραιμοι και πήραν εντέλει τη νίκη με 4-3.

Spread the love