Την έστειλε αδιάβαστη!

Ούτε την εφετινή σεζόν θα μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι τέλους το Champions League με τη Γιουβέντους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς η Λιόν ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη έκπληξη στη φάση των «16», αφήνοντας εκτός συνέχειας τη «μεγάλη κυρία», παρά την ήττα της με 2-1 στο Τορίνο.
Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέμφις Ντεπάι στο 12′ (ανατροπή του Εκαμπί από τον Μπετανκούρ) σε συνδυασμό με τη νίκη της γαλλικής ομάδας επί της «Γιούβε» με 1-0 στη Γαλλία (πριν από το lockdown λόγω του κορονοϊού) έδωσαν πανίσχυρο προβάδισμα στους «λιονέ», που άντεξαν μέχρι τέλους παρά το… σφυροκόπημα των πρωταθλητών Ιταλίας.
Ο Κριστιάνο Ροναλντο το πήρε… προσωπικά και με εύστοχο πέναλτι (χέρι του Ντεπάι σε εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς) έφερε το ματς στα ίσα στο 43′, ενώ στο 60′ με καταπληκτικό αριστερό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-1.
Στο μισάωρο που απέμεινε, ωστόσο, η Γιουβέντους δεν μπόρεσε να βρει το τρίτο τέρμα που θα την έστελνε εκείνη στον προημιτελικό της 15ης Αυγούστου κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Η Λιόν κράτησε μέχρι τέλους το 2-1 και με το υπερπολύτιμο εκτός έδρας γκολ, πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.
Διαιτητής: Φέλιξ Σβάγερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Κουαδράδο, Μπετανκούρ – Αουάρ, Ντουμπουά, Ντεπάι, Κορνέ, Λόπες, Κακερέ, Μαρσάλ.
Κόκκινες: –
Οι ενδεκάδες των ομάδων:
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο (70’ Ντανίλο), Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (60’ Ράμσεϊ), Ραμπιό, Μπερναρντέσκι (70’ Ντιμπάλα, 84’ λ.τρ. Ολιβιέρι), Ρονάλντο, Ιγκουαϊν.
ΛΙΟΝ (Ρούντι Γκαρσία): Λόπες, Ντεναγιέρ (61’ Άντερσεν), Μαρσέλο, Μαρσάλ, Ντουμπουά (90’+1′ Τετέ), Κακερέ, Μπρούνο, Αουάρ (90’+1′ Μέντες), Κορνέ, Ντεπάι (67’ Ντεμπελέ), Εκαμπί (67’ Ρεϊνέ-Αντελαϊντέ).

Spread the love