Την έπνιξε στα πηγάδια ο Πανιώνιος

Με γκολ του Μασούρα από το 36΄, ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη στα Πηγάδια από την Ξάνθη και της διέκοψε το νικηφόρο σερί των 4 αγώνων. Ο Πανιώνιος έπαιξε πιο έξυπνα και χωρίς να έχει τις ευκαιρίες ή την εδαφική υπεροχή κράτησε τη νίκη, την 4η φέτος, παίζοντας όμως στα τελευταία 12 λεπτά με παίκτη περισσότερο λόγω, της αποβολής του Αλμέϊδα με δεύτερη κίτρινη.

Στο 11′ οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Κότνικ έδιωξε άσχημα τη μπάλα, ο Καντά συνεργάστηκε με τον Τζουρίτσκοβιτς, και απέναντι στον Σλοβάκο γκολκίπερ του Πανιωνίου, αστόχησε. Η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου. Πέρα από αυτή την φάση όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν σημαντική δραστηριότητα και μετά από 2,5 μήνες γεύτηκαν την πίκρα της ήττας.

Στο 36′ οι κυανέρυθροι άνοιξαν το σκορ. Ο Τσιλούλης μεταβίβασε εξαιρετικά στον Μασούρα, κι ο τελευταίος με γυριστό σουτ βρήκε την εστία της Ξάνθης κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με το σκορ αυτό (0-1) ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη ο Πανιώνιος με αμυντική τακτική προσπάθησε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει ρήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Η Ξάνθη είχε από αρχής του δευτέρου ημιχρόνου μια άκαρπη υπεροχή που μάλιστα δεν απέδωσε και κάποιες ικανοποιητικές ευκαιρίες.

Μάλιστα η γηπεδούχος ομάδα έκανε βιαστικά και τις τρεις αλλαγές της για να πάρει επιθετικότερη συνεισφορά όμως δεν είχε ούτε και με τις προσθήκες αυτές ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Από το 78′ η ακριτική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Αλμέϊδα, ο οποίος είδε σε δυο μόλις λεπτά και τις δυο κίτρινες κάρτες κι έφυγε για τα αποδυτήρια.
Για τα σφυρίγματα του Θεσπρωτού ρέφερι οι γηπεδούχοι εξέφρασαν πολλά παράπονα και ο Σέρβος τεχνικός της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης, είπε μεταξύ άλλων πως “είχαμε πολλούς αντιπάλους σήμερα στο γήπεδο”.

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Κοβάτσεβιτς, Αλμέϊδα, Κασάδο. Τσιλούλης, Κούρντι
Κόκκινη: Αλμέϊδα (78′)
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΞΑΝΘΗ : Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σιλά (33′ Αλμέϊδα), Καντά (56΄ Σαρπόνγκ), Κασά Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Κίκε (46′ Κάστρο), Γέντρισεκ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Κεϊτά, Πίρις, Οικονομίδης (73′ Παπαγεωργίου), Τσιλούλης (86′ Ομάρ Καμαρά), Μασούρας, Ντουρμισάι.

Spread the love