Συνεχίζει την κατρακύλα η ΑΕΚ (highlights)

Ο κατήφορος της ΑΕΚ δεν έχει τελειωμό. Οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά ως γηπεδούχοι από την Ξάνθη με 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League και αποδοκιμάστηκαν έντονα από περίπου 5.000 οπαδούς τους στο ΟΑΚΑ. Τα γκολ των θριαμβευτών σημείωσαν οι Ντε Αμορίμ (68΄) και Μπαριέντος (78΄), ενώ μείωσε στο 90΄ ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν εξελίξεις σε προπονητικό επίπεδο, καθώς μετά από τις διαδοχικές αποτυχίες ο Μιγκέλ Καρντόσο πιθανότατα «μετράει μέρες» στον πάγκο της.

Η ΑΕΚ αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 34ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Φρανσίσκο Ζεράλντες με 2η κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ούτε μετά την είσοδο του Λιβάγια και μοιραία ήλθε η πανωλεθρία. Στο 68΄ από ασίστ του Στάρτζεον πλάσαρε ο Μπαριέντος, απέκρουσε ο Μπάρκας, όμως εκεί ήταν παρών ο Ντε Αμορίμ που από κοντά άνοιξε το σκορ, μόλις επτά λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα…

Διαιτητής ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Δημητριάδη και Νατσιόπουλο από τον ίδιο Σύνδεσμο. Τέταρτος ήταν ο Τσαγκαράκης (Χανίων).

Κίτρινες: 12′, 34′ Ζεράλδες, 75′ Σβάρνας, 90+3′ Μάνταλος – 31′ Μπαξεβανίδης, 7′ Τζουρίτσκοβιτς, 37′ Κοβάσεβιτς, 69′ Τερκί

Κόκκινες: 34′ Ζεράλδες

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες (83΄Αλμπάνης), Κρίστισιτς (74′ Γαλανόπουλος), Ζεράλδες, Μάνταλος, Βέρντε (58′ Λιβάγια), Ολιβέιρα.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41′ λ.τρ. Λισγάρας), Σόσα, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (60′ Ντε Αμορίμ), Στάρτζεον, Μπαριέντος (80′ Ντε Λούκας), Τερκί, Ρενέλα.

Spread the love