Συνεχίζει να φλερτάρει με τον υποβιβασμό ο ΠΑΣ!!!

Η παράδοση, που θέλει ισόπαλους τους περισσότερους αγώνες πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη, συνεχίστηκε… Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στους «Ζωσιμάδες» (ένατη φορά σε 12 παιχνίδια) ύστερα από ένα δυνατό παιχνίδι, με την ομάδα της Ηπείρου να αδυνατεί για άλλη μια φορά να εκμεταλλευτεί την έδρα της κι ως εκ τούτου να παραμένει πλησίον της επικίνδυνης ζώνης.

Οι Γιαννιώτες πήραν από την αρχή τον έλεγχο και προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στην περιοχή της Ξάνθης. Σε αρκετές περιπτώσεις τα κατάφεραν και άσκησαν πίεση, κερδίζοντας αρκετά κόρνερ, που πάντως πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή στο 20΄, όταν σε γύρισμα της μπάλας από δεξιά ο Μάνος βγήκε στο πρώτο δοκάρι και προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Παρότι, όμως, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν ανώτερος, το σκορ παραλίγο να ανοίξουν οι Ακρίτες: σε ανάλογη φάση στην απέναντι εστία, στο 45ο λεπτό, πετάχτηκε ο Γέντρισεκ στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Το παιχνίδι εξακολούθησε να είναι ανοιχτό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιάκο να σουτάρει ελάχιστα άστοχα στο 47΄ και τον Μιχαήλ να σώζει την εστία του στο 57΄, όταν ο Μπαριέντος βγήκε απέναντί του ύστερα από ατομική προσπάθεια. Ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες στο 80΄, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μιχαήλ και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις, με τους αντίπαλους να μένουν ανικανοποίητοι από τον ένα βαθμό, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 80΄ Αλ. Μιχαήλ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάργας, Αλ. Μιχαήλ, Κάστρο – Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ, Σκόνδρας (69΄ Τζημόπουλος), Κάργας, Αλ. Μιχαήλ, Κάστρο, Γιάκος (63΄ Πάντελιτς), Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Λεό (72΄ Ξύδας), Μάνος.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (87΄ Ντε Αμορίμ), Αλμέιδα, Ντουρίτσκοβιτς (90΄+3 Σιλά), Λισγάρας, Καμαρά, Καντά, Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης, Σαρπόνγκ (73΄ Ντίρεσταμ).

Spread the love