Συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα εκτός η Ξάνθη…

Την 3η της νίκη στα 4 τελευταία εκτός έδρας ματς που έδωσε πέτυχε η Ξάνθη, αυτή την φορά στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 3-2, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League. Ο Τριάδης άνοιξε το σκορ στο 19΄, στο 48΄ ο Λάζιτς ανάβασε το δείκτη του σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με το πέναλτι του Ουάρντα στο 64΄. Με τον ίδιο τρόπο, όμως, ο Γιουνές ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 73΄ και στο 86΄ ο Ρότσα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, που απέδειξε ότι εφέτος τα πάει πολύ καλύτερα μακριά από τα Πηγάδια. Μετά τα «διπλά» με Παναθηναϊκό και Πλατανιά, «χτύπησε» με το αγαπημένο της σύστημα των αντεπιθέσεων και τον Παναιτωλικό διατηρώντας το αήττητο για 7ο σερί ματς (4 ισοπαλίες, 3 νίκες). Οι Αγρινιώτες είχαν πάρα πολλά κενά στην άμυνα, ενώ έγιναν και προσωπικά λάθη των παικτών με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την 2η ήττα μέσα στο «σπίτι» τους.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μέτριο και μετά το γκολ της Ξάνθης ο ρυθμός του έπεσε κατακόρυφα. Η ακριτική ομάδα κατάφερε σε μία από τις λίγες επιθετικές της προσπάθειες να ανοίξει το σκορ στο 19΄ με τον Τριάδη και να μπει πολύ άνετα προηγούμενη στ΄ αποδυτήρια. Ο Παναιτωλικός είχε την εδαφική υπεροχή στο διάστημα αυτό, αλλά εάν εξαιρέσει κανείς ένα φάουλ του Περέιρα μετά το γκολ που δέχτηκε (απόκρουσε δύσκολα ο Ζίφκοβιτς) δεν ήταν καθόλου απειλητική προς την εστία των φιλοξενούμενων.

Καθολική ήταν η υπεροχή της Ξάνθης στην επανάληψη. Στο 48΄ ο Λάζιτς με κεφαλιά, μετά από ωραία ενέργεια του Γιουνές και σέντρα του Μπαξεβανίδη, έγραψε το 2-0, ωστόσο, στο 64΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε πέσιμο του Καμαβουάκα από μαρκάρισμα του Λισγάρα. Ο Ουάρντα έκανε το 1-2 και έδωσε κάποιες ελπίδες στον Παναιτωλικό, που όμως, εξαφανίστηκαν στο 73΄. Ο κορυφαίος παίκτης της Ξάνθης στο ματς, Γιουνές, κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε από τον Κυριακίδη και ο ίδιος με άψογη εκτέλεση «σφράγισε» ουσιαστικά το «διπλό» για τους «Ακρίτες».

Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο ο Ρότσα έδωσε ελπίδες στον Παναιτωλικό (2-3), αλλά το σκορ δεν άλλαξε παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά.

Διαιτητής: Τρ. Τίκας
Κίτρινες: Κυριακίδης, Ρόσα – Τριάδης, Ντε Λούκας, Λάζιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ρόσα (82΄ Λεντέσμα) , Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο, Φερέιρα (82΄ Ρότσα), Καμαβουάκα, Ουαρντά (74΄ Τομανέ), Μαρκόβσκι.

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λάζιτς, Βασιλακάκης (93΄ Ορφανίδης), Λουσέρο, Τριάδης (91΄ Οκάν), Γιουνές (87΄ Ράνος).

Spread the love