Συνεχίζει ασταμάτητος για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ (highlights)

Ενα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα για τον τίτλο έκανε ο ΠΑΟΚ ξεπερνώντας το εμπόδιο του φιλόδοξου Ατρομήτου με 3-0 στην κατάμεστη Τούμπα. Η 21η νίκη του ΠΑΟΚ ουσιαστικά εξασφαλίστηκε από το πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ των Ολιβέϊρα με κεφαλιά στο 38′ και Μπίσεσβαρ με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Νωρίτερα στο 16′ ο Βιεϊρίνια έχασε πέναλτι που απέκρουσε ο Θεοδωρίδης. Στο 82′ ο Σφιντέρσκι με υποδειγματικό πλασέ τριπλασίασε τα γκολ της ομάδας του μετά από ασίστ του Μπίσεσβαρ. Ο Ατρόμητος τέλειωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες αφού ο Μπρούνο είδε δεύτερη κίτρινη στο 90′.

Η πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης ήρθε στο 7′ όταν σε εκτέλεση φάουλ, πετάχτηκε ο Μάντσον έκανε την προβολή με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 16΄ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ακπομ από τον Κατράνη, αλλά η κακή εκτέλεση του Βιεϊρίνια έδωσε την ευκαιρία στον Θεοδωράκη να πέσει στην σωστή πλευρά και να αποκρούσει.

Στο 20′ φάουλ του Ολιβέϊρα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 24΄ μακρυνό σουτ του Βιεϊρίνια έδιωξε ενστικτωδώς ο Θεοδωράκης. Ο Ατρόμητος συνέχισε να είναι αξιόμαχος και στο 26′ από σέντρα του Ούμπιδες ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ λίγο πριν γίνει επικίνδυνη η στιγμή για τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ ως το 30′ ήταν φλύαρος και προβλέψιμος και αυτό έδωσε τα περιθώρια στην ελλιπέστατη αθηναϊκή ομάδα να «χτυπήσει» το ματς επί ίσοις όροις. Ομως πριν τελειώσει το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βρήκε την λύση, με… πορτογαλική συνταγή. Στο 38′ ο Βιεϊρίνια έκανε υπέροχη σέντρα και ο Ολιβέϊρα με καρφωτή κεφαλιά- ψαράκι παραβίασε την εστία του Θεοδωράκη για να ανοίξει το σκορ για τους πρωτοπόρους.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ακπομ κέρδισε το δεύτερό του πέναλτι, που αυτή τη φορά μετέτρεψε σε γκολ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, για να ολοκληρωθεί με το σκορ αυτό (2-0) το πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη ο Νταμίρ Κάναντι έκανε μια πρόωρη αλλαγή για να δώσει επιθετικότητα στην ομάδα του. Πέρασε στο ματς τον Μανούσο αντί του Κατράνη, ελπίζοντας σε πιο αποτελεσματική αντίδραση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ομως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που δημιούργησε πρώτος την καλύτερη ευκαιρία. Στο 53′ από γύρισμα του Μπίσεσβαρ στην περιοχή, ο Ακπομ έχασε μοναδική ευκαιρία στέλνοντας εξ επαφής τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος μπήκε ασφαλώς καλύτερα, ο ΠΑΟΚ επαναπαύτηκε στο 2-0 κι έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους που στο πρώτο 20λεπτο αυτού του διαστήματος είχαν κατοχή μπάλας στο ευμεγέθες ποσοστό 71% έναντι 29% του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο ο «Δικέφαλος» δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του αγώνα και στο 83′ ο Πολωνός Σφιντέρσκι σημείωσε το τρίτο γκολ για την ομάδα του, στην πρώτη επαφή με την μπάλα, μετά από υποδειγματικό πλασέ, σε θαυμάσια ασίστ του Μπίσεσβαρ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αζέρος Αγκαγέν με βοηθούς τους συμπατριώτες του Αμιράλι και Μαμαντού.

Κίτρινες: 32′ Ενρίκε – 19′ Μπρούνο, 34′ Στρούγγης, 65′ Μάντσον.

Κόκκινες: 90′ Μπρούνο.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (22΄ Σάκχοφ), Ολιβέιρα, Λημνιός, Ενρίκε (63′ Γιαννούλης), Μπίσεσβαρ και Άκπομ (80΄ Σφιντέρσκι).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Θεοδωράκης, Κατράνης (46′ Μανούσος), Στρούγγης (58′ Κωτσόπουλος), Καρασαλίδης, Κιβρακίδης, Μάντσον, Μπουζούλατζιτς, Σάκιτς, Ούμπιδες (83′ Κορτ), Μπρούνο και Ν’σικουλού

Spread the love