Στα χασομέρια το έσωσε ο Ολυμπιακός (Highlights)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο clasico, που ήταν το ντέρμπι 10ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι αλλά δεν απέφυγαν την απώλεια. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Κάτσε στο 61ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σισέ,

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή, αλλά δεν έβρισκε εύκολα τους διαδρόμους απέναντι στον καλοστημένο αντίπαλό του. Ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ και δεν άφηνε τους «ερυθρόλευκους» να βρουν διαδρόμους ούτε από τα άκρα, ούτε από τον άξονα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι ελάχιστες, με τους «πράσινους» να μην απειλούν ούτε κατ΄ ελάχιστο και τον Χασάν να είναι απελπιστικά άστοχος στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και μετουσιώθηκαν σε τελικές, με κεφαλιά στο 19΄ και σουτ από το ύψος της περιοχής στο 29΄.

Η μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 38΄. Ο Ποντένσε έπαιξε το 1-2 με τον Φορτούνη, βγήκε απέναντι στον Διούδη αλλά αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Χασάν προσπάθησε να τελειώσει τη φάση και νικήθηκε από τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τραυματισμό του Διούδη από τον Νάτχο, που προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας και χτύπησε στο κεφάλι, με το γόνατο, τον Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Διούδης έγινε αλλαγή στο 53΄ και οκτώ λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, χωρίς να μπει στην περιοχή!

Οι παίκτες του έμειναν αρκετά εκτός περιοχής του Ολυμπιακού και ο Κάτσε, με υπέροχο σουτ, νίκησε τον Σα σε μια από τις ελάχιστες προσπάθειες του «τριφυλλιού» σε ολόκληρο τον αγώνα. Στο διάστημα που απέμεινε ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκιγιέρμε στο 76΄, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό οι παίκτες του Μάρτινς δεν προβλημάτιζαν ιδιαίτερα το νεανικό Παναθηναϊκό, που έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική εφετινή παρουσία του. Από το 80΄ και ύστερα όμως η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.

Στο 83΄ ο Κότσαρης απέκρουσε σωτήρια το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 86΄ το σουτ του Ομάρ σταμάτησε στο δοκάρι του Κότσαρη. Τελικά, τη λύτρωση στον Ολυμπιακό έδωσε ο Σισέ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σημειώνοντας από κοντά το 1-1, σε γύρισμα του Ομάρ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντριέν Γιάκοτετ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νάτχο – Μαυρομμάτης, Κάτσε, Γιόχανσον
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (62΄ Μάνος), Φορτούνης, Νάτχο (77΄ Καμαρά), Ποντένσε, Χασάν (46΄ Χριστοδουλόπουλος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης (53΄ Κότσαρης), Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (73΄ Πούγγουρας), Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Ινσούα, Μπουζούκης (70΄ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

 

 

Spread the love