Ρολάν Γκαρός: Στην 4άδα ο Τσιτσιπάς, 3-0 τον Ρούμπλεφ

Μέχρι σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαινόταν να έχει ένα ψυχολογικό μειονέκτημα απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, από τον οποίο είχε ηττηθεί άδοξα στον τελικό του European Open, στο Αμβούργο, πριν από μερικές ημέρες. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν…

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση στο Παρίσι, νίκησε με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) τον αντίπαλό του και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, καταγράφοντας τη δεύτερη παρουσία του στην τετράδα ενός Major τουρνουά, μετά το Australian Open το 2019.

Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Απόψε, ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στη διοργάνωση και με τέτοια απόδοση έκανε πολύ δύσκολο το έργο του αντιπάλου του, του οποίου επιβλήθηκε «καθαρά», ευκολότερα του αναμενόμενου και χωρίς να χάσει σετ για τέταρτο κατά σειρά παιχνίδι.

Η μοναδική απώλεια που είχε ο Τσιτσιπάς ήταν στον εναρκτήριο αγώνα του, όταν βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ. Από εκείνο το σημείο ακολούθησαν 15 συνεχή κερδισμένα σετ, ενδεικτικά της αγωνιστικής κατάστασης αλλά και της ψυχολογίας στην οποία βρίσκεται ο νεαρός πρωταθλητής.

Η μέτρια εκκίνηση στον αποψινό αγώνα (δέχθηκε break με το «καλημέρα») δεν πτόησε τον Τσιτσιπά, που μετά το υπέρ του 5-3 στο πρώτο σετ… άλλαξε ταχύτητα κι άφησε τον ταλαντούχο Ρούμπλεφ απλώς να παρακολουθεί τον καλπασμό του προς τη νίκη.

Το σερβίς του Τσιτσιπά ήταν εξαιρετικό, το παιχνίδι του από τη βασική γραμμή επίσης και η συνολική παρουσία του απέπνεε σιγουριά κι αυτοπεποίθηση, στοιχεία που αν εμφανιστούν και στον ημιτελικό μπορούν να τον φέρουν ακόμη κι ως τον τελικό.

Spread the love