Πότε πληρώνονται ΚΕΑ και συντάξεις – Έτοιμα όλα για το επίδομα ενοικίου

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ
Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου θα γίνεται η καταβολή των συντάξεων όλων των ταμείων
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου
Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019. Το ποσό των 55.072.928,13 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.467 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις
Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου θα γίνεται η καταβολή των συντάξεων όλων των ταμείων.
Αναλυτικότερα, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 θα πληρωθούν οι συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και οι συντάξεις από τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ-ΟΓΑ, ενώ την Δευτέρα 4 Μαρτίου οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑΕΠ.

Τι γίνεται με το επίδομα ενοικίου
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Μαρτίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι στις αρχές Απριλίου να καταβληθούν αναδρομικά από 1/1/2019 τα ποσά στους δικαιούχους.

Συνολικά 259.631 νοικοκυριά – δηλαδή περισσότερους από 667.000 ωφελούμενοι – αφορά το επίδομα ενοικίου, με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα λάβουν από 70 ευρώ έως και 210 ευρώ μηνιαίως και η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού, τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, το ποσό του επιδόματος ενοικίου για τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια χορήγησης, διαμορφώνεται, ως εξής:
– Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ.
– Για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο μέλη: 105 ευρώ.
– Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη: 140 ευρώ.
– Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα μέλη: 175 ευρώ.
– Για νοικοκυριό αποτελούμενο από πέντε μέλη & άνω: 210 ευρώ.

Spread the love