Πρόκριση o ΠΑΣ του Γιάννη Πετράκη στην παράταση, παρά την ήττα με 3-1 από την Οντ

Παραλίγο «αυτοκτονία», αλλά «έγραψε ιστορία» ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Νορβηγία. Παρά την ήττα του με 1-3 στην παράταση από την Οντ Γκρένλαντ (οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα, 3-0) στη ρεβάνς του 2ου προκριματικού του Europa League, η ελληνική ομάδα πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης όπου περιμένει η Άλκμααρ. Οι Νορβηγοί προηγήθηκαν 3-0 με τα γκολ των Νορντκβέλε (54΄πεν.), Ακαμπουέζε (57΄) και Ρούουντ (89΄), ενώ το τέρμα που χάρισε την πρόκριση στον ΠΑΣ πέτυχε στο 98΄ ο Κούτρης.

FE3A52DACC73B140F90178C7C4141300

Στην πρώτη ευρωπαϊκή του παρουσία το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη κατάφερε να πετύχει μία ιστορική πρόκριση στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Το 3-0 των «Ζωσιμάδων» αποδείχθηκε τελικά «σκορ πρόκρισης», παρά το θρίλερ του δεύτερου μέρους. Ο ΠΑΣ μετά από ένα εξαιρετικό τακτικά πρώτο 45λεπτο, «κατέρρευσε» στην επανάληψη, κυρίως μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε στο 54΄.

Οι Ηπειρώτες έχασαν τη συνοχή τους και σε συνδυασμό με την απειρία των περισσότερων παικτών τους λίγο έλλειψε να επιστρέψουν με σκυμμένα κεφάλια στην Ελλάδα». Τελικά, όμως, έστω και στην παράταση η ομάδα του Πετράκη είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Άλκμααρ στη συνέχεια, με το πρώτο ματς στην Ολλανδία, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 4 Αυγούστου, πιθανότατα στο Περιστέρι.

Με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που πήρε τη μεγάλη νίκη στους «Ζωσιμάδες» παρέταξε τον ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης στη ρεβάνς με τον Οντ Γκρένλαντ. Η ελληνική ομάδα έφτασε μία ανάσα από το να «κλειδώσει» από νωρίς την πρόκρισή της, καθώς στο 2ο λεπτό «άγγιξε» το γκολ με την κεφαλιά του Τζημόπουλου να διώχνει πάνω στη γραμμή ο Χάγκεν.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν στη συνέχεια την εδαφική υπεροχή, αλλά οι Γιαννιώτες ήταν άψογα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψαν ούτε μία φορά στους αντιπάλους τους να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη, εάν εξαιρέσει κανείς το φάουλ του Ρούουντ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους που βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη.

Μάλιστα, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που στο 32΄ λίγο έλλειψε να ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του Ναδάλες από καλή θέση να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρόσμπαχ.

Τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή για την ελληνική ομάδα στο δεύτερο μέρος, η οποία «πλήρωσε» με τον χειρότερο τρόπο ένα καταστροφικό τρίλεπτο που είχε στην άμυνά της.

Όλα ξεκίνησαν από το λάθος του Καρανίκα στο 54΄, όταν μετά από μακρινή σέντρα η μπάλα βρήκε στο χέρι του και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Νορντκβέλε. Οι γηπεδούχοι «πήραν τα πάνω τους» και στο 57΄ με κεφαλιά του Ακαμπουέζε μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι της ισοφάρισης του σκορ του πρώτου αγώνα (2-0).

Η άμυνα του ΠΑΣ έζησε εφιαλτικές στιγμές στη συνέχεια, με τους Νορβηγούς να κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο και να πιέζουν για το τρίτο γκολ. Παρ΄ όλα αυτά το συγκρότημα του Πετράκη έχασε τεράστια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο 66΄ με το νεοεισελθόντα, Κούτρη, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Ρόσμπαχ τον σταμάτησε σωτήρια.

Μετά το 70΄ έπεσε κάπως ο ρυθμός του ματς, καθώς και οι γηπεδούχοι κουράστηκαν, ωστόσο, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Ένα λεπτό πριν το 90΄ από την κάθετη πάσα του Ζεκνίνι και το κενό στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΣ ήρθε ο Ρούουντ στο δεύτερο δοκάρι κι έστειλε το ματς στην παράταση (3-0).

Οι Νορβηγοί είχαν τη ψυχολογία με το μέρος τους και μπήκαν δυνατά στο έξτρα ημίωρο με σκοπό να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης από τα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΣ, όμως, κατάφερε στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ που έψαχνε, στο 98΄, με το πλασέ του Κούτρη μετά από ωραία ενέργεια του Μαμπουλού.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης ο Πασχαλάκης με φοβερή διπλή απόκρουση κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 3-1. Η τελευταία μεγάλη φάση στο ματς ανήκε στους Ηπειρώτες και σημειώθηκε στο 110΄ με το δοκάρι του Κούτρη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τόμας Μούσιαλ (Πολωνία), βοηθοί του οι Ράντοσλαφ Σιέζα (Πολωνία) και Σεμπάστιαν Μούχα (Πολωνία), ενώ ο τέταρτος Πάβελ Ρασκόφσκι (Πολωνία).
Κίτρινες: 97′ Μπέργκε – 117′ Πασχαλάκης
ΟΝΤ (Νταγ Έιλεφ Φάγκερμο): Ρόσμπαχ, Ρουντ, Χάγκεν, Μπέργκε, Γκόγκααρντ, Σάμουελσεν (62′ Μπεργκ), Νόρντκβελε (85′ Μεσούντι), Γιένσεν (101′ Νίλσεν), Ακαμπουέζε, Γιόχανσεν, Ζεκνίνι.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες, Κοζορώνης (94′ Δώνης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (79′ Μαμπουλού), Φερφελής (66′ Κούτρης).

Spread the love