Πορεία πρωταθλητή ο Λεβαδειακός με Καραγεωργίου (γκολ για highlights)

Με γκολ του Φώτη Ιωαννίδη στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λεβαδειακός πέτυχε πολύ σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League. Το ματς, που διακόπηκε χθες (23/2) λόγω του πολύ ισχυρού αέρα, συνεχίστηκε από το 23ο λεπτό και οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 49΄, όταν ο Μπάγιτς απέκρουσε το πέναλτι του Ντουρίτσκοβιτς, για να… τιμωρηθούν στο φινάλε. Η ομάδα της Βοιωτίας πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία, ενώ οι «ακρίτες» βλέπουν το όνειρο της Ευρώπης να απομακρύνεται, μάλλον οριστικά.

Το παιχνίδι στα Πηγάδια της Ξάνθης άρχισε από το σημείο της διακοπής του χθες, στο 23ο λεπτό. Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε τη σημερινή του παρουσία με δύο αλλαγές στο σχήμα, καθώς είχε το δικαίωμα να το κάνει χωρίς να λογίζονται σαν αλλαγές. Πέρασε δηλαδή τους Καραχάλιο και Μελέγκ αντί των Σαβαντογκό και Στανόγεβιτς που ήταν στο αρχικό χθεσινό σχήμα της ομάδας τους.

Στo 38΄ o Καντά από σέντρα του Ντουρίτσκοβιτς έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από καλή θέση, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία για το γκολ. Στο 48′ η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μητρόπουλου, το εκτέλεσε αρχικά ο Ντουρίτσκοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς, αλλά ο Θεσσαλονικέας ρέφερι διέταξε επανάληψη, καθώς αρκετοί παίκτες της γηπεδούχου είχαν περάσει στην μεγάλη περιοχή πριν την εκτέλεση. Τη δεύτερη φορά ο Μπάγιτς μπλόκαρε την εκτέλεση του Ντουρίτσκοβιτς και με τον τρόπο αυτό η Ξάνθη έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 7ο φετινό υπέρ της πέναλτι.

Ο Λεβαδειακός δεν έμεινε σε αμυντικές πρακτικές και στο 56′ σουτ πολύ καλό του Νανγκίς, έφυγε ελάχιστα άουτ. Η Ξάνθη από την πλευρά της συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και μερικές αξιοπρόσεκτες επιθέσεις, αλλά το γκολ δεν έρχονταν, δεδομένης της πολυπρόσωπης αμυντικής λειτουργίας των Βοιωτών. Το παιχνίδι, κρίσιμο και για τους δύο αντιπάλους, είχε περιορισμένη ποιότητα αλλά αρκετό πάθος και εντάσεις.

Στο 61′ ο Λεβαδειακός ζήτησε πέναλτι σε χέρι του αμυντικού της Ξάνθης Κασάδο, αλλά ο διαιτητής θεώρησε ακούσια την επαφή της μπάλας και συνέχισε το παιχνίδι.

Στο 93′ ο Λεβαδειακός με κεφαλιά του Ιωαννίδη από σέντρα του Κονέ, παραβίασε την εστία της Ξάνθης και πέτυχε το 0-1, δίνοντας μια μεγάλη νίκη στην ομάδα της Βοιωτίας και ένα καινούριο ενδιαφέρον στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα. Η νίκη αυτή ήταν και η πρώτη του Λεβαδειακού εκτός έδρας και η πρώτη από τον Οκτώβριο του 2017 και με τους τρεις βαθμούς πλέον η ομάδα της Βοιωτίας έχει ελπίδες σωτηρίας.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καμαρά – Μελέγκ
Οι συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς (86′ Σαρπόνγκ), Κασάδο, Μπαριέντος (71′ Μπρίτο), Αλμέιδα, Ντουρίτσκοβιτς, Λισγάρας, Καμαρά, Καντά (60′ Ντε Αμορίμ), Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Νανγκίς (94′ Στανόγεβιτς), Κονέ, Μαρκόβσκι, Καραχάλιος (92′ Παντελιάδης), Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Ντιόγκο, Μελέγκ (89′ Ιωαννίδης), Μητρόπουλος, Αντιλέχου

 

Spread the love