Παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες που ο ίδιος διέρρευσε στον τοπικό τύπο, ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Παναγιώτης Σπυριδάκης υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του, αλλά και από μέλος του Δ.Σ διαμαρτυρόμενος για τις διαδικασίες που προηγήθηκαν για την αλλαγή του εμβλήματος από την ΠΑΕ ΟΦΗ.
Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, κακώς η ΠΑΕ ΟΦΗ προχώρησε στην αλλαγή αυτή χωρίς να ερωτηθεί ο ερασιτέχνης και αναφέρει το άρθρο 66 του νόμου 2725/99 που λέει τα εξής.

«Επωνυμία – Έδρα – Σήμα»
1. Στην επωνυμία της εταιρείας αναφέρεται υποχρεωτικό ως πρώτο
συνθετικό η επωνυμία του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, ο κλάδος
άθλησης, καθώς και οι λέξεις “Ανώνυμη Εταιρεία”.

2. Η εταιρεία χρησιμοποιεί υποχρεωτικά ως σήμα της το έμβλημα του
ιδρυτικού αθλητικού σωματείου και τα διακριτικά γνωρίσματα της
εμφάνισής του για τους αγώνες της ομάδας της. Η εταιρεία έχει το
δικαίωμα για τη με οποιονδήποτε τρόπο χρήση του σήματος και του
διακριτικού τίτλου του σωματείου. Η χρήση αυτή δεν περιορίζει τα
δικαιώματα του σωματείου στον τίτλο, στο έμβλημα, στο σήμα και στα
διακριτικά εμφάνισης, που εξακολουθούν να ανήκουν στο σωματείο και
χρησιμοποιούνται ελεύθερα από αυτό σε όλα τα τμήματά του.

3. Η έδρα της εταιρείας πρέπει να συμπίπτει κατά την ίδρυσή της με την έδρα του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου. Επιτρέπεται η μεταγενέστερη μεταβολή της έδρας Α.Α.Ε. ύστερα από σχετική άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και γνώμη της οικείας ομοσπονδίας και του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου.”

Άρα για να γίνει κάποια αλλαγή θα πρέπει να υπάρξει σύμφωνη γνώμη του ερασιτέχνη, ο οποίος για να πάρει απόφαση αλλαγής θα πρέπει να προσκαλέσει Γενική Συνέλευση των μελών του, όπως έκανε όταν έφτιαξε τμήμα αμειβομένων βολεϊμπολιστών για να αγωνιστεί στην Α1 εθνική κατηγορία. Δυστυχώς μέχρι τώρα ο ερασιτέχνης επίσημα δεν έχει ξεκαθαρίσει την στάση του πάνω στο θέμα αυτό. Να σημειωθεί ότι το 2009 επί Προεδρίας Βασίλη Ξημέρη, ο ερασιτέχνης ΟΦΗ κατοχύρωσε το έμβλημα στο υπουργείο ανάπτυξης. Το σήμα ανήκει στο Αθλητικό Σωματείο ΟΦΗ και μόνο αυτό μπορεί να το αλλάξει. Δικηγόρος τότε ο κ. Ντίνος Μανταδάκης .
ΥΣ. Κάτι παρόμοιο υποστηρίζει σε ανάρτηση του ένας άλλος διακεκριμένος δικηγόρος και επί χρόνια νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ με παραστάσεις σε δικαστικούς αγώνες ο κ. Μανώλης Φωτάκης

Spread the love