Πανέτοιμος έδειξε ο ΟΦΗ για την πρεμιέρα…

Ανώτερος ο ΟΦΗ σε όλες τις γραμμές του απ’ αυτές του Πλατανιά, έδειξε ότι είναι πλέον πανέτοιμος να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει, δηλαδή την επιστροφή του στην Α΄ Εθνική.
Η Ηρακλειώτικη ομάδα μπήκε σαν Σουπερλιγκάτη ομάδα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, πέτυχε ένα ωραίο γκολ, ενώ είχε και δοκάρι με τον Ορτέγκα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το 1-0 ήταν πτωχό βάση της απόδοσης των δύο ομάδων. Μπορεί η Χανιώτικη ομάδα να φάνταζε πιο έτοιμη από τον ΟΦΗ, αφού έχει ήδη παίξει 9 επίσημα παιχνίδια, αυτό όμως δεν φάνηκε σε καμιά στιγμή του αγώνα αφού οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν ρυθμό, έβγαλαν περισσότερα τρεξίματα και στο τέλος φυσιολογικά και δίκαια πήρε το τρίποντο που τον φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση για τον επόμενο γύρο.
Πολύ καλό το πρώτο δείγμα γραφής για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, η οποία ρίχνεται στη μάχη της Β’ Εθνικής την επόμενη Δευτέρα(30/10) ξεκινώντας από τις Σέρρες. Αρκετά καλός ο σκόρερ Χαντί, κινητικός ο Κουσκουνάς, ενώ είχε καλές στιγμές και ο Ορτέγκα. Όποτε χρειάστηκε αντέδρασε ο Στρέζος.
Σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, ιδιαίτερα προβληματική ήταν η εμφάνιση του Πλατανιά, ο οποίος γνώρισε τέταρτη ήττα στη σειρά. Το κλίμα είναι βαρύ στους «ερυθρόλευκους» και το ματς με τη Λαμία χαρακτηρίζεται για πολλούς κομβικής σημασίας. Απογοήτευσαν οι ρεζέρβες.
Όπως προαναφέραμε οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν πιο αποφασισμένοι, έμπαιναν στις μονομαχίες πιο δυνατά και μόλις στο 10′ ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Κοιλιάρας έβγαλε τη σέντρα, ο Χαντί τελείωσε με πλασέ στην κίνηση έχοντας κάνει ωραία κίνηση στην περιοχή και έγραψε το 1-0.
Το γκολ ανέβασε και ψυχολογικά τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να συνεχίσουν έτσι, κόντρα σε μία ομάδα που έψαχνε τα πατήματά της. Ήταν πολλές, άλλωστε, οι αλλαγές του Γιώργου Παράσχου στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη συνοχή.
Οι Χανιώτες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ούτε στα επόμενα λεπτά και ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει την υπεροχή. Κυκλοφορούσε την μπάλα, έψαχνε διαδρόμους και στο 24′ είχε δοκάρι με τον Ορτέγκα και καλό σουτ του Χαντί ακριβώς μετά, με αποτέλεσμα να ενθουσιαστεί και ο κόσμος του.
Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ρυθμός έπεσε, ο Πλατανιάς ισορρόπησε και δεν υπήρχε τίποτα αξιοσημείωτο μέχρι να φτάσουμε στις καθυστερήσεις. Εκεί ένα λάθος του Ζιαμπάρη λίγο έλειψε να κοστίσει στους γηπεδούχους, αφού ο Παπανικολάου βγήκε μόνος του με τον Στρέζο. Ο τελευταίος, όμως, αντέδρασε σωστά.
Η πολύ κακή εικόνα που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» ανάγκασε τον Παράσχο να βάλει τους Κρος και Κοροβέση με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ευελπιστώντας ότι έτσι θα βελτιωνόταν και η εικόνα της ομάδας του. Αυτό δεν έγινε με τους παίκτες του να παραμένουν υπερβολικά προβλέψιμοι.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 72′ για να κάνει την πρώτη τελική του ο Πλατανιάς στο δεύτερο ημίχρονο, δείγμα του πόσο ακίνδυνος ήταν έως τότε. Από τα πλάγια δεν έπαιρνε κανείς πρωτοβουλίες, ενώ στον άξονα δεν υπήρχε παίκτης για να κάνει παιχνίδι, αφού Δημούτσος, Αγγελόπουλος και Στανισάβλιεβιτς δεν έχουν τέτοια χαρακτηριστικά.
Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, ο ΟΦΗ είχε κάποιες καλές στιγμές για να πετύχει δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς. Δεν πίεσε ούτε εκείνος, αλλά με τους Κουσκουνά και Μάρτος απείλησε, ενώ στο 74′ είχε και άλλη μία τελική με τον Χαντί. Πατούσε καλύτερα και ανησύχησε μόνο στο καλό φάουλ του Μπούντνικ.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νεοφυτιάδης (Κορινθίας), βοηθοί του οι Βλάσσης (Λασιθίου) και Πάγκαλος (Λασιθίου), ενώ τέταρτος ο Σωτηριάδης (Λασιθίου).
Κίτρινες: 28′ Κοιλιάρας, 45’+3 Κουσκουνάς – 26′ Ουές, 31′ Στανισάβλιεβιτς, 45’+3 Παπανικολάου
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κομεσίδης, Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης, Κοιλιάρας, Παπαστεριανός (79′ Ρούσσος), Νάστος, Ορτέγκα, Μάρτος, Χαντί (87′ Λεάλ), Κουσκουνάς.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πλιάτσικας, Καρυπίδης (46′ Κοροβέσης), Πριντέτα, Ουές (78′ Γκρζέλτσακ), Ζίκο (46′ Κρος), Αγγελόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Δημούτσος, Παπανικολάου, Μπούντνικ.

Spread the love