Ο ΠΑΟΚ την νίκη ο Εργοτέλης το χειροκρότημα (Highlights)

Με γκολ από καθαρή θέση οφ σάιντ, ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από το Παγκρήτιο στην εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Εργοτέλη για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο «Δικέφαλος», σε παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου, επικράτησε πολύ δύσκολα των «κιτινόμαυρων» με 2-1 χάρη σε τέρματα του Μπίσεσβαρ στο 10΄ και του Βέρνμπλουμ στο 79΄, ενώ η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 με τον Ιατρούδη (68΄). Ο ΠΑΟΚ «έπιασε» έτσι στην κορυφή τον Άρη με 4 βαθμούς, έναντι ενός βαθμού του Εργοτέλη και του Αήττητου Σπάτων.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με το πρωτάθλημα, αλλά μέσα σε αυτή διατήρησε τον εξαιρετικό Μπίσεσβαρ, ο οποίος με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή «νίκησε» στο 10ο λεπτό τον Καλογεράκη και «άνοιξε το σκορ». Στο 14΄ οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν νέα καλή ευκαιρία με τον Ελ Καντουρί, ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε απελπιστικά άουτ.

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στις ευκαιρίες στο επόμενο λεπτό (15΄) με τον -επίσης δραστήριο- Έφορντ, ο οποίος μπήκε στη μικρή περιοχή, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τους Μαλεζά και Ρέι. Στο 32΄ την κεφαλιά του Μπίσεσβαρ έδιωξε ο Καλογεράκης, ενώ στο 35΄ επίσης κεφαλιά του Ροβίθη έφυγε άουτ.

Στο 2ο ημίχρονο ο Εργοτέλης ανέβασε την απόδοση του και προσπάθησε να φθάσει στην ισοφάριση και στο 63΄ ο Μπουρσέλης με σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ρέι. Το… καμπανάκι είχε ακουστεί για τον ΠΑΟΚ που πελαγοδρομούσε μετά την ανάπαυλα κι έτσι το πλήρωσε, αφού στο 68΄ η ομάδα του Ηρακλείου έφθασε στην ισοφάριση με τον Ιατρούδη, από μεταβίβαση του Έφορντ που συνδυάστηκε όμορφα μέσα στην περιοχή με τον Τσέλιο.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 76΄, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ, ο Καλογεράκης έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Μάτος με πορεία προς την κενή εστία, αλλά ο Μπάτζιος την απομάκρυνε. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 79΄, όταν από σέντρα του Μπίσεσβαρ ο Βέρνμπλουμ από καθαρή θέση οφ σάιντ σκόραρε με κεφαλιά κι έκανε το 1-2.

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)
Κίτρινες κάρτες: Κοζορώνης, Μπουτσάκης / Ζαμπά
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Γιακούμπου, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξής (46΄ Μπρους), Μπουρσέλης (80΄ Καπνίδης), Τσέλιος, Κοζορώνης, Έφορντ, Ιατρούδης, Ροβίθης (52΄ Μπουτσάκης).
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Χατσερίντι, Μαλεζάς, Κίτσιου, Μαουρίσιο (64΄ Σάκχοφ), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά (64΄ Κάνιας), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (87΄ Κρέσπο), Άκπομ.

Spread the love