ΟΦΗ: Καταδίκη του Ανδρέα Μανουσάκη

<strong>Δικαστική απόφαση-καταπέλτης στο Ηράκλειο
(Για τα αίτια της διάλυσης του ΟΦΗ)</strong>

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Ανδρέα Μανουσάκη για τα συκοφαντικά και δυσφημιστικά σχόλια εις βάρος του τότε προέδρου του ΟΦΗ, Μάνθου Πουλινάκη, δικαιώνοντας τον για τα πεπραγμένα της προεδρίας του.
Η πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου αναμένεται να ταράξει βαθιά τα νερά της «ομιλίτικης» οικογένειας του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, απόφαση που παρουσιάζουμε σήμερα για πρώτη φορά και κατ’ αποκλειστικότητα.

Τα κύρια σημεία της υπόθεσης που εξετάστηκαν από το δικαστήριο και οδήγησαν στην προαναφερόμενη απόφαση είναι τα εξής:

Μετά την οικειοθελή παραίτηση-αποχώρηση του Πουλινάκη από την προεδρία της ΠΑΕ ΟΦΗ, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2014, προκειμένου να αναλάβουν Ιταλοί επενδυτές, κάτι που ως γνωστόν δεν έγινε και που οδήγησε τελικά την ομάδα στην κατάρρευση λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων και από το άγριο κυνηγητό που υπέστη από τους ευρισκόμενους στην ουρά της βαθμολογίας αντιπάλους του.

Ο Ανδρέας Μανουσάκης, που ήταν ο κύριος εκφραστής της προσπάθειας ώστε η ομάδα να πουληθεί στους Ιταλούς,(είχε μάλιστα δηλώσει ότι οι επίδοξοι επενδυτές ήταν επιπέδου Αμπράμοβιτς),μετά την κατάρρευση του deal με τους επενδυτές, σε δημόσιες τοποθετήσεις του κατηγόρησε τον Μάνθο Πουλινάκη ως υπαίτιο της διάλυσης της ομάδας, επιρρίπτοντάς του ευθύνες κυρίως για την οικονομική διαχείριση και τον τρόπο διοίκησης.

Ο Μάνθος Πουλινάκης κατέφυγε χωρίς καθυστέρηση στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή για τα συκοφαντικά λεγόμενα εις βάρος του. Έτσι, πριν λίγες μέρες είχαμε την απόφαση καταπέλτη του δικαστηρίου κατά του Ανδρέα Μανουσάκη, δικαιώνοντας πλήρως τον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι ισχυρισμοί του Α.Μανουσάκη σχετικά με οικονομικά και διοικητικά θέματα της θητείας Μ. Πουλινάκη, ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν τόσο στην Γ.Σ της ΠΑΕ Ο.Φ.Η όσο και σε τηλεοπτική εκπομπή, δεν ήταν αληθείς.
Με άλλα λόγια, τα όσα υποστήριζε δημοσίως ο Α. Μανουσάκης ήταν ψευδή και για τον λόγο αυτό το δικαστήριο τον υποχρεώνει να αποζημιώσει τον κ.Πουλινάκη καταβάλλοντάς του ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, αλλά και να προβεί σε δημοσίευση σε διαδικτυακό μέσο η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως ορίζει το Δικαστήριο

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται και στην περιβόητη πλέον υπόθεση των Ιταλών επενδυτών, λέγοντας ότι ο Α.Μανουσάκης, για να δικαιολογήσει το«φιάσκο» της αποχώρησης των Ιταλών, υποστήριζε, ψευδώς, ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ είχε εκχωρήσεις και χρέη τα οποία απέκρυπτε ο Μ. Πουλινάκης.
Δείγμα της προσοχής, της βαρύτητας αλλά και της ανάλυσης που έγινε από τις δικαστικές αρχές του Ηρακλείου στην αγωγή που είχε καταθέσει ο Μ.Πουλινάκης (πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ από τον Αύγουστο του 2012 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014) εναντίον του Α.Μανουσάκη, είναι ότι οι δικαστικές αρχές εξέταζαν επί ενάμισι και πλέον χρόνο την υπόθεση πριν καταλήξουν στην απόφαση-κόλαφο η οποία καταδικάζει τον Α. Μανουσάκη και δικαιώνει πλήρως τον Μ. Πουλινάκη.
Πιο συγκεκριμένα, και μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων που αναφέρονται στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ στα έγγραφα που παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα, το δικαστήριο έκρινε ότι:

ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Κατά την περίοδο διαχείρισης του κ. Πουλινάκη, η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΟΦΗεμφάνισε μεγάλη βελτίωση σημειώνοντας ακόμα και κερδοφορία το τελευταίο έτος, πράγμα ακριβώς αντίθετο από τα λεγόμενα του κ.Μανουσάκη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι το χρέος της ΠΑΕ ΟΦΗ συνεχώς μεγάλωνε και ότι ο κ.Πουλινάκης ήταν εκ των βασικών υπαίτιων του οικονομικού αδιεξόδου της ΠΑΕ ΟΦΗ που είχε και ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της ομάδας από το Πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ.

ΠΕΡΙ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
Το Δικαστήριο έκρινε ψευδή τον ισχυρισμό του κ.Μανουσάκη ότι ποδοσφαιριστές, προπονητές και προσωπικό δεν πληρώνονταν (υπήρξε ισχυρισμός για υπάλληλο ο οποίος υποτίθεται ήταν 15μήνες απλήρωτος!) καθώς προέκυψε από τα προσκομισθέντα αποδεικτικά στοιχεία ότι όλοι οι απασχολούμενοι στην ΠΑΕ ΟΦΗ πληρώνονταν απλά υπήρχαν μεγάλες οφειλές σε αυτούς από προηγούμενες χρήσεις και έτσι οι καταβολές που γίνονταν αφορούσαν τα χρωστούμενα σε αυτούς ποσά παρελθόντων ετών.

ΠΕΡΙ ΕΚΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Το Δικαστήριο έκρινε ψευδείς τους ισχυρισμούς του κ.Μανουσάκη περί άγνοιας εκχωρήσεων που είχαν γίνει σε πρώην ποδοσφαιριστές, αλλά και εκκρεμών υποθέσεων της ομάδας αναφορικά με οφειλές προς ποδοσφαιριστές, που, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ.Μανουσάκη, είχαν ως αποτέλεσμα τη μη επίτευξη συμφωνίας με τους τότε υποψήφιους Ιταλούς επενδυτές.
Ακόμη, όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, οι εκχωρήσεις και εκκρεμότητες αυτές υπήρχαν πριν αναλάβει Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ ο κ.Πουλινάκης. Πέραν όμως της καταδίκης του κ.Μανουσάκη, το θέμα είναι ότι η απόφαση αυτή δικαιώνει πλήρως τον κ. Πουλινάκη για τη διετή θητεία του και δίνει πολλές απαντήσεις για τα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης Πουλινάκη, καθώς απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί αδιαφανούς και βλαπτικής διαχείρισης για τη διετία 2012-2014.
H πολυσέλιδη και ενδελεχής αύτη απόφαση έρχεται να δικαιώσει αφενός τον Μάνθο Πουλινάκη, αλλά αφετέρου να δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για το ποίοι τελικά ήταν οι υπαίτιοι της επώδυνης διάλυσης της ομάδας και τις δυσάρεστες συνέπειες που ακολούθησαν.

Αντώνης Επιτροπάκης (δικηγόρος του Μάνθου Πουλινάκη):
«Δικαίωση του Πουλινάκη που άδικα συκοφαντήθηκε»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μάνθου Πουλινάκη, Αντώνης Επιτροπάκης, σε επαφή μας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Απ’ την πρώτη στιγμή που μελέτησα σχολαστικά τα στοιχεία της υποθέσεως, όπως κάνω πάντα πριν ακολουθήσω τη δικαστική οδό, έμεινα έκπληκτος με το μέγεθος της συκοφαντικής δυσφημίσεως εις βάρος του εντολέα μου Μάνθου Πουλινάκη και για το πόσο οι δημόσιες δηλώσεις, τοποθετήσεις και κατηγορίες εναντίον του, απείχαν απ’ την πραγματικότητα, η οποία ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ πραγματικότητα είναι ότι απ’ την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ ΟΦΗ είχε τεράστιο προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και περιουσιακό κόστος, δεσμεύθηκαν όλοι του οι τραπεζικοί λογαριασμοί και η περιουσία του λόγω των προϋφιστάμενων χρεών, αγωνιζόταν με συνεχόμενα Δικαστήρια κάθε μήνα για τα επίσης προϋφιστάμενα χρέη του ΟΦΗ, ενώ επί των ημερών του λόγω της σωστής διαχείρισης υπήρχε κερδοφορία, όπως δέχεται και η απόφαση και μόνος του και πρώτος πρώτος, αυτός ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο. Η δημοσιευθείσα υπ’ αριθμ. 73/2016 αποτελεί για μας το δάκρυ της χαράς, την απόλυτη δικαίωση, την οποία δικαίωση περιμέναμε καρτερικά, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, αποφεύγοντας συνειδητά όλο αυτό το διάστημα της κατασυκοφάντησής του, δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις. Η πολυσέλιδη αυτή απόφαση δέχεται κατά τρόπο απόλυτο και στοιχειοθετημένο, μεταξύ των άλλων, ότι τα ψεύδη είχαν στόχο να του αποδώσουν ευθύνες που δεν του αναλογούσαν για τις οικονομικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ ΟΦΗ και ότι έχει τελεστεί σε βάρος του εντολέα μου το ποινικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημίσεως και υποχρεώνει τον εναγόμενο στην αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του εντολέα μου και σε δημοσίευση της περίληψης και του διατακτικού της αποφάσεως αυτής».

Διαβάστε όλη την απόφαση

IMG_0206(2)

IMG_0206 (1)

IMG_0205 (1)

IMG_0203 (3)

Spread the love