ΟΦΗ: Η ομάδα είναι ακόμα σε επεξεργασία και αυτό είναι εξηγήσιμο!

Ζητήσαμε από τον Προπονητή Μανόλη Καμάρη την γνώμη του για το ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΦΗ
Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον Νίκο Παπαδόπουλο? Η δουλειά που έχει κάνει ως τώρα είναι εξαιρετική και κάτω από πολύ δύσκολες διοικητικές, οικονομικές και όχι μόνο συνθήκες – να μην το ξεχνάμε αυτό –
Οι επιλογές των ξένων δείχνουν πολύ καλές.
ΜΕΓΙΑΔΟ: AGGRESSIVE 6άρι, θα δείξει πολλά περισσότερα στην συνέχεια.
ΝΕΙΡΑ: ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΚΑΡΙΟΥ
Με τέτοια πρόθεση και όχι με διάθεση κριτικής, θα μοιραστώ τις σκέψεις μου.
Αν ήμουν μέλος του τεχνικού τιμ, θα έλεγα στον Νίκο με σεβασμό και με βάση το υπάρχον ρόστερ, τα εξής:
α) Πρέπει να βρούμε ΘΕΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ στον ΝΤΙΝΑ. Στα άκρα (δεξί μπακ με ανεβάσματα, που μετατρέπεται με άνεση σε επιθετικό χαφ ή 7αρι στην θέση του ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗ) ή στον άξονα (8αρι). Η ομάδα χρειάζεται την ενέργεια του.
β) Θέλουμε παίκτες ποιοτικούς στα άκρα με ταχύτητα και τις καλύτερες δυνατές επιλογές ενσωματωμένες στο παιγνίδι τους. Λεπτομέρειες: στις κούρσες από τα άκρα, δεν σεντράρουμε στο κουτουρού=πουθενά, αλλά αφού έχουμε σηκώσει πρώτα κεφάλι για να δούμε που θα στην στείλουμε, 1ο δοκάρι, 2ο δοκάρι, κόψιμο στο πέναλτι, αλλιώς αν δεν έχουμε κίνηση από συμπαίκτη μας για επιθετική στήριξη, προσπαθούμε να μπούμε μόνοι μας στο box=μεγάλη περιοχή και να τελειώσουμε την φάση.
Η δύναμη στο παιγνίδι του ΠΛΑΤΕΛΛΑ, είναι όταν πάρει ανοιχτή μπάλα –μέτωπο προς την εστία- να πάει με πολύ γρήγορο οδήγημα μπάλας, στο ένα εναντίων ενός στην κίνηση, να τριπλάρει και να σουτάρει. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του, που τον κάνει να ξεχωρίζει, αυτό θα του ζητάμε να κάνει. Δεν έχει την καθαρή κάθετη πάσα.
γ) Ο Νέιρα να έχει τοποθετήσεις 10ριού, λίγο πιο πίσω, και όχι τόσο κοντά στο σέντερ φορ συνεχώς. Θα πατάει μεγάλη περιοχή, εννοείται, αλλά ΟΧΙ να παίζει πολύ ψηλά ως δεύτερο 9ρι, διότι τον χάνει στην δημιουργία (μυαλό και ποιότητα στο build up) η ομάδα. Τα δεκάρια κλάσης σκοράρουν, αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν παίζουν μέσα στο box, Θα σκοράρουν και περισσότερο!
δ) ΒΟΥΟ Φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερη η φετινή κατηγορία από την αξία του. Δεν έχει καλές κινήσεις, δεν είναι ικανός στο κράτημα της μπάλας (δεν έχει καλή τεχνική κατάρτιση), δεν μπορεί να σπάσει την μπάλα σωστά, δεν μπορεί να ξεμαρκαριστεί, ούτε εύκολα, ούτε δύσκολα. Οκ, για 2η επιλογή, όχι για βασικός.
Η εξίσωση της καινούργιας ομάδας που φτιάχνεται από τον Νίκο, μπορεί να συμπληρωθεί με την βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας, κατά την φάση των μεταβάσεων θετική ή αρνητική, αλλά και στην συνολική φιλοσοφία του create and destroy, ready for both, always που πρέπει να υιοθετήσει μία σύγχρονη ομάδα για να γίνει winner. Ο Νίκος γνωρίζει άριστα το κομμάτι της συμπαγής αμυντικής λειτουργίας άρα είναι θέμα χρόνου να το καταφέρει αυτό.
Επίσης, η συσπείρωση του κόσμου και η προστασία της ομάδας από επεισόδια και έκτροπα, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην πορεία της. Όσοι έχουν τέτοιες κακές συμπεριφορές στο νου τους, ανεξάρτητα από την αιτία, καλύτερα να μείνουν έξω από το Γεντί Κουλέ.

Spread the love