Νικητής στη «Ματσάρα» του Γ. Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός…

Ο Ολυμπιακός σε ένα από τα πιο… εντυπωσιακά ντέρμπι των τελευταίων ετών, πέτυχε την ανατροπή και νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική της Super League. Ένα παιχνίδι με πάρα πολλές φάσεις, αλλά και διακοπές, λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια, λόγω της ατμόσφαιρας στο Καραϊσκάκη. Ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ στο 6′ με τον Βαρέλα, όμως ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έγινε μοιραίος στο 25′ με το αυτογκόλ που πέτυχε σε γύρισμα του Ιντέγε. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 96′ ο Μιλιβόγεβιτς. Εξαιρετικός ο Γλύκος, σταμάτησε σε πολλές φάσεις τους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ μοιραίος του αγώνα για τον ΠΑΟΚ ο Κάμπος, που έχασε κλασικές ευκαιρίες.

Το ντέρμπι ξεκίνησε… ιδανικά, καθώς μόλις στο 6′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ κι έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα. Υστερα από κόρνερ του Κάμπος, ο Μαλεζάς έπιασε την κεφαλιά ο Καπίνο έδιωξε, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε με αποτέλεσμα ανενόχλητος ο Βαρέλα να κάνει το 0-1. Στο 12′ ο «δικέφαλος» έχασε μοναδική ευκαιρία. Ο Λέοβατς έβγαλε παράλληλη σέντρα, αλλά ο Κάμπος γλίστρησε, πριν κάνει το πλασέ, από κοντινή θέση. Τρία λεπτά αργότερα απείλησε για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός. Ο Ελιουνούσι έκανε το σουτ, από το σημείο του πέναλτι, αλλά έδιωξε σωτήρια ο Γλύκος. Στο 18′ ο Κάμπος βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, όμως καθυστέρησε υπερβολικά και δεν πρόλαβε καν να σουτάρει.
Στο 25′ Ο Φορτούνης έβγαλε την πάσα στον Ιντέγε, αυτός επιχείρησε τη σέντρα, αλλά ο Βαρέλα στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα του Γλύκου κι έκανε το 1-1. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο Ιντέγε όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας ήταν σε θέση οφσάιντ.
Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση 9′, καθώς δεν υπήρχε ορατότητα από τα πολλά καπνογόνα που είχαν ανάψει οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να είχαν την κατοχή, αλλά ο ΠΑΟΚ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 59′ ο Ροντρίγκες έβγαλε τη σέντρα ο Αθανασιάδης έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 60′ ο ?δικέφαλος? έχασε μοναδική ευκαιρία. Ο Κάμπος βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ! Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια της προηγούμενης φάσης βγήκε στην αντεπίθεση ο Σεμπά από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ, αλλά έδιωξε σωτήρια ο Γλύκος.
Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με τους Πειραιώτες να πιέζουν και να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα. Στο 79′ ο Σεμπά έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε, αλλά ο Ιντέγε από κοντά δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα. Ενα λεπτό αργότερα ο Γλύκος έκανε την απόκρουση του αγώνα. Ο Ντα Κόστα έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Ελληνας τερματοφύλακας εκτινάχθηκε και με εντυπωσιακή απόκρουση έσωσε τον ΠΑΟΚ.
Στο 96′ ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα ο Φιγκέιρας έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1.
Οι φίλοι του Ολυμπιακού πανηγύρισαν το γκολ με πολλά καπνογόνα, με αποτέλεσμα από τους καπνούς να μην υπάρχει ορατότητα. Ο Αρετόπουλος αποφάσισε να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια. Οταν επέστρεψαν οι δύο ομάδες δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία 2,5 λεπτά και ο Ολυμπιακός πήρε την πολύ σημαντική νίκη.
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κάρτες: Μποτία, Φιγκέιρας, Μιλιβόγεβιτς, Βιάνα / Κάνιας, Ροντρίγκες,
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βιάνα (46′ Ομάρ), Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (85′ Καρντόσο).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (81′ λ.τρ. Κρέσπο), Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κάνιας (46′ Χαρίσης), Τσίμιροτ, Σάχοφ (74′ Μπίσεσβαρ ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης.

Spread the love