Νίκησε και ο Παναιτωλικός …

Την πρώτη νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα σημείωσε απόψε ο Παναιτωλικός, που με γκολ του Βέργου στο 16ο και 87ο λεπτό (πέναλτι) επιβλήθηκε με 2-1 της ΑΕΛ στο Αγρίνιο, στο παιχνίδι με το οποίο έκλεισε η αυλαία της 11ης ημέρας και προσπέρασε τη θεσσαλική ομάδα στην κατάταξη, αφήνοντας τους «βυσσινί» στην προτελευταία θέση.

Ταυτόχρονα, ήταν η πρώτη νίκη επί ημερών Δέλλα (στη δεύτερη θητεία) στον πάγκο του Παναιτωλικού, που μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, του ακυρώθηκε -μέσω VAR- γκολ στο 2ο λεπτό για χέρι του σκόρερ Ντίας, είχε δοκάρι στο 8΄ σε κεφαλιά του Αριγίμπι και άνοιξε το σκορ στο 16΄ με κεφαλιά του Βέργου, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 26΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπέρτου επί του Ντίας και ο Ζαχαριάδης, έστω με καθυστέρηση, έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αριγίμπι στο 29΄ και ο Νάγκι απέκρουσε, ο διαιτητής διέταξε επανάληψη για αντικανονική αντίδραση του τερματοφύλακα της ΑΕΛ (δεν είχε και τα δύο πόδια στη γραμμή), αλλά τη δεύτερη φορά ο Αριγίμπι «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι.

Στο 40΄ ήταν η σειρά των «βυσσινί» να χάσουν ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν η κεφαλιά του Πινακά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, για να γλιτώσει ο Μιχαήλ την ομάδα του στο επόμενο λεπτό αποκρούοντας στη γραμμή το ψηλοκρεμαστό σουτ του Γιάκολις, σε ένα πολύ πλούσιο πρώτο μέρος.

Η θεσσαλική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της στην επανάληψη κι επιδίωξε μετ΄ επιτάσεως το γκολ της ισοφάρισης, με τον Κνετ να στέκεται «φύλακας άγγελος» έως τη στιγμή του τραυματισμού και της αλλαγής του.

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας εξουδετέρωσε τις απειλές των Φιλίπ στο 46΄ και Τρούγιτς στο 73΄, ενώ στο 55΄ σουτ του Πινακά από το ύψος του πέναλτι έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Κι αφού δεν κατάφερε η ΑΕΛ να φτάσει στο γκολ, έφτασε ο Παναιτωλικός.

Στο 83΄ ο Βέργος κινήθηκε στην περιοχή, ο Ζίζιτς έπεσε στα πόδια του με τον Ζαχαριάδη να δείχνει «παίζετε», αλλά από την εξέταση του VAR προέκυψε νέο πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Βέργος κάνοντας το 2-0, για να μειώσει απλώς ο Γιουνές στο τελικό 2-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζαχαριάδης του συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τους Απτόσογλου του συνδέσμου Αθηνών και Κωνσταντίνου του συνδέσμου Πρέβεζας/Λευκάδας). 4ος ήταν ο Σκουλάς από την Θεσσαλία και VAR: Γκορτσίλας του συνδέσμου Μακεδονίας.
Κίτρινες: 32’ Μιλοσάβλιεβιτς, 30’ Μιχαήλ, 56’ Ηλιάδης, 58’ Ντίας, 62’ Γιάκολις, 62’ Ντουρμισάι, 68’ Φίλιπ, 70’ Ζίσιτς, 80’ Βέργος, 94’ Μελίσσας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ (76’ Μελίσσας), Τζανακάκης, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Τσιγγάρας, Ταχάρ (76’ Περέιρα), Ντίας, Αριγίμπι (57’ Μεντόσα), Γιάκολις (68’ Αρσούρα), Βέργος.
ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης (60’ Γλυνός), Μιχαήλ (86’ Γιουνές), Ζίζιτς, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Πινακάς, Τρούγιτς (86’ Μούζεκ).

Spread the love