Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να σωθεί ο Πανιώνιος

Μετά από 23 διαδοχικές σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, ο Πανιώνιος αποχαιρέτησε σήμερα τη Super League. Αν και οι «κυανέρυθροι» απέσπασαν 0-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στην τελευταία αγωνιστική των play-out, η «λευκή» ισοπαλία που πήρε η Ξάνθη από την ΑΕΛ στη Λάρισα ήταν καταδικαστική για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, που υποβιβάζεται μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της (αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή μέσω… αναδιάρθρωσης). Οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν τη χρονιά στην όγδοη θέση της τελικής κατάταξης.
Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και απείλησαν σε δύο φάουλ του Γκάλο, την πρώτη φορά (8΄) με απευθείας εκτέλεση του Βραζιλιάνου που έφυγε άουτ και τη δεύτερη (20΄) με τον Μανούσο να πιάνει την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο. Την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Ενσικουλού στο 27΄, ενώ στο 41΄ ο Κότνικ έδιωξε δύσκολα το σουτ που επιχείρησε ο Νάτσος έξω από την περιοχή.
Με τη σέντρα του β΄ μέρους ο Ατρόμητος έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του, με τον Κότνικ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Ρισβάνη. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στο συρτό σουτ του Ραμπέγιο στο 54΄, αλλά οι προσπάθειές του δεν ήταν αρκετές για τους «κυανέρυθρους», που ήταν τελείως ακίνδυνοι επιθετικά και… περίμεναν ένα χαρμόσυνο νέο από τη Λάρισα. Αυτό δεν ήρθε ποτέ, αλλά η σωτηρία για τον Πανιώνιο θα μπορούσε να έρθει στο 91΄: ο Τσιλούλης έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, όμως η μπάλα βρήκε ελάχιστα σε πόδι αμυνομένου και «έξυσε» το αριστερό δοκάρι του Μέγερι.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας με βοηθούς την Κουρομπίλια του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής και τον Δημητριάδη του Συνδέσμου Καστοριάς. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Φωτιάς του Συνδέσμου Πέλλας και βοηθός ο Παπαδάκης του Συνδέσμου Ηρακλείου.
Κίτρινες: 32′ Μπουσούλατζιτς, 52′ Ενσικουλού, 60′ Ραμπέγιο, 90’+3 Γκάλο – 44′ Μαξίμοβιτς, 55′ Αραμπούλι.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Γκάλο, Κατράνης, Ρισβάνης, Γούτας, Νάτσος (80′ Ούμπιντες), Μπουσούλατζιτς, Ενσικουλού (67′ Βέλλιος), Ανδρούτσος (67′ Γιακουμάκης), Ραμπέγιο, Μανούσος (90’+1 Nταβιώτης).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κόρμπος, Παπανικολάου, Τσιλούλης, Λυμπεράκης (87′ Δούμτσιος), Μαξίμοβιτς (79′ Οικονομίδης), Αραμπούλι (59′ Άρτσε).

Spread the love