Μόνο η ΕΠΟ μπορεί να αλλάξει το εκλογικό σύστημα

Θέση στο ζήτημα των εκλογών, πήρε -όπως αναμενόταν- ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, κατά την διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας, που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της ΕΠΟ, αναφέρθηκε στα όσα είχαν συμφωνηθεί με τις διεθνείς ομοσπονδίες και την Πολιτεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην συνάντηση που έγινε στη Νιόν, είχε συμφωνηθεί οι εκλογές να γίνουν στα τέλη Ιουλίου και αυτό επιβεβαιώθηκε στην συνάντηση των Big-4. Οι διεθνείς ομοσπονδίες είχαν χαρακτηρίσει τη συμφωνία ευεργετική. Ενημερώθηκα ότι είναι μια κεντρική απόφαση της Κυβέρνησης και συνδέεται με τη μελέτη των FIFA και UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το θέμα των εκλογών ουδέποτε συνδέθηκε με τη συμφωνία της Κυβέρνησης με FIFA και UEFA και τις προτάσεις τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ έκανε την έκτακτη Γ.Σ. ώστε να προχωρήσει το χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί. Ο κύριος Αυγενάκης λέει ότι η πρόθεση είναι να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Αυτό, κατά δήλωση της FIFA, δεν μπορεί να γίνει, εάν δεν συμφωνήσει η ΕΠΟ».

Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας: «Δεν έχουμε εντολή των FIFA και UEFA. Εμείς δεν την έχουμε. Εάν υπάρχει ρητή εντολή για το καταστατικό και τις εκλογές να την δεχθούμε αλλιώς».

Απαντώντας άμεσα, ο κ. Γραμμένος, επεσήμανε πως δεν πρόκειται για εντολή ή προτροπή, αλλά για μια συμφωνία, ενώ στην δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, είπε: «Δεν πρέπει να κάνει μία διοίκηση τον σχεδιασμό της; Δεν πρέπει μία διοίκηση να μη δεσμευτεί από αποφάσεις προηγούμενης διοίκησης; Πόσο θεμιτό είναι αυτό; Υπάρχει κανείς μέσος νους, που θα μπορούσε να αμφισβητήσει αυτή την παγιωμένη θέση και στην Ευρώπη, να γίνονται δηλαδή οι εκλογές της διοίκησης πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Spread the love