” Μην φωνάζεις για το τώρα, διότι υπάρχει ένα πριν, που οφείλεται το τώρα! “

22730345_10214887685444685_4943083201793363587_n

Του Μανώλη Καμάρη*
“Το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο θέλει περισσότερη ποιότητα.’’
Τα Χανιά παρατάχτηκαν με αμυντική τακτική συμπεριφορά και έδωσαν από την αρχή χώρο στον Εργοτέλη, με σκοπό να τον χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Αυτό κάτι λέει για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία που διέπει το Club αυτό το χρονικό διάστημα, σίγουρα ΟΧΙ πλούσια.
Ο Εργοτέλης πλήρωσε την υπεροπτική του διαχείριση μετά το 1-0, καθώς αντί να ανεβάσει ταχύτητες κ να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να πετύχει το 2-0, προσαρμόστηκε στην αντίπαλο, ρίχνοντας τον ρυθμό του παιγνιδιού, με ξεκάθαρο σκοπό να κρατήσει το 1-0 που όμως είναι σκορ ανά πάσα στιγμή ισοφαρίσημο!
Ο δρόμος όμως μιας ομάδας <<θα φωτισθεί>> όταν παίζει 90′ έχοντας την δική της ταυτότητα, τον ενθουσιασμό κ το mood του νικητή.

Τι λέει η σούμα για τον Εργοτέλη για να κάνει το άλμα προς το μέλλον:
-Δεν έχει τον παίχτη που μπορεί να παίξει τον ρολό του ηγέτη στον άξονα κ να βγάλει κάποιες τελικές πάσες (σήμερα καμία). Πρέπει να τον βρει (φτιάξει;) όντος ή να τον φέρει με μεταγραφή
-Ο Στοματάκος που έπαιζε στο αριστερό φτερό, είναι κινητικός αλλά δείχνει να μην έχει ουσία, τουλάχιστον σήμερα; Κάτι δεν του βγαίνει.. αλλά πλοκή, συνεχώς; είναι 2 κλικ πιο κάτω από την αξία του Πλατέλα, όμως στο 1 κλικ πιο κάτω παίζεις FOOTBALL LEAGUE.
-Η μεταφορά μπάλας στο επιθετικό τρίτο, θέλει δουλεία κ όχι τύχη..
Οι Εγγλέζοι λένε:
Just luck? I do not think so. We work! “
Δεν είδα ούτε μια φορά την απλή υποστήριξη για overlapping ούτε από αριστερά ούτε από την δεξιά πλευρά (καλός ο Μουρσέλης)
-Επίσης, η φάση έχει σταδία: α, β, γ, δεν πάει κατευθείαν στο ..γ
Δυο τελικές φάσεις ο ΑΟΧ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ την μια την έκανε γκολ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ άρα δεν είναι τυχαίο -αδούλευτο- ο δεξιός στόπερ του Εργοτέλη ( ο Μπάτζιος έπαιζε αριστερό στόπερ) δεν έχει την διορατικότητα που απαιτείται να κάνει βάθος για να ελέγχει την φάση στο στάδιο β
Θα κλείσω την άποψη μου με αυτό:
“Όμως, τα σπουδαία πράγματα, οι σπουδαίοι θα τα κάνουν”.

*Ο Μανώλης Καμάρης είναι διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου, τον συναντήσαμε στο Παγκρήτιο και του ζητήσαμε να μας πει τη γνώμη του και τον ευχαριστούμε!!!

Spread the love