Με 10 παίχτες έβαλε και νίκησε ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός πέτυχε την πρώτη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα, επιβληθείς στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων σημείωσε με κεφαλιά ο Μαρκόφσκι στο 73ο λεπτό, κι ενώ από το 68΄ ο Λεβαδειακός έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κρνέτα. Ο Απόλλωνας Σμύρνης παραμένει χωρίς βαθμό.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν ήταν εύκολο να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Χουάντερσον, ο οποίος οσάκις χρειάστηκε να επέμβει ήταν ιδιαίτερα θετικός. Αυτό συνέβη στη φάση του 11ου και 30ού λεπτού, σε σουτ των Μητρόπουλου και Μαρκόφσκι.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Απόλλωνα συνέχισε να κρατά την ομάδα του στο παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, διώχνοντας στο 54΄ το σουτ του Ντιόγκο και στο 58΄ το φάουλ του Τσαμπούρη.

Στο 68ο λεπτό, όμως, οι συσχετισμοί άλλαξαν, όταν ο Κρνέτα «ταλαιπώρησε» την μπάλα έξω από την περιοχή του, την έχασε και ανέτρεψε τον Τομάς, που έφευγε μόνος, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Αντί όμως να το εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι, βρέθηκαν πίσω στο σκορ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε φάουλ, ο Μαρκόφσκι κινήθηκε έξυπνα και με κεφαλιά νίκησε τον Χουάντερσον, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, σφραγίζοντας τη μοίρα του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 68΄ Κρνέτα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μητρόπουλος, Γιακουμάκης – Κοντοές, Ναδάλες

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κρνέτα, Ντιόγκο, Μητρόπουλος, Όμο, Νανγκίς (72΄ Καραχάλιος), Σουμπίνιο (84΄ Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (90΄+3 Αντιλέχου), Μαρκόφσκι
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Λούκιτς, Ναδάλες, Κοντοές (86΄ Ελ-Χέλβε), Πέδρο (62΄ Ντούρσο), Κονέ (77΄ Σικαμπάλα), Μπεντινέλι, Τριάδης, Μάντζιος

Spread the love