Με «10» η Λάρισα πήρε ισοπαλία από το νωθρό Παναθηναϊκό (highlights)

Μια ψυχωμένη ΑΕΛ έφυγε με βαθμό από το Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στον Παναθηναϊκό, που παρότι προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με πέναλτι του Μακέντα και έπαιζε με παίκτη περισσότερο από τα πρώτα 38 δευτερόλεπτα (!), δέχθηκε την ισοφάριση για το τελικό 1-1 από τον Ντέλετιτς στο 54΄ και έμεινε για τρίτο συνεχή αγώνα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός του Τζανλούκα Φέστα πήγε… περίπατο, μόλις 38 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο σφύριγμα του διαιτητή Παπαδόπουλου. Στο σημείο εκείνο ο Γκόικοβιτς ανέτρεψε τον Μακέντα, αποβλήθηκε και ο Ιταλός επιθετικός άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα, στο 3ο λεπτό. Μια εξέλιξη απογοητευτική για τους «βυσσινί», που με το «καλημέρα» βρέθηκαν να επιδιώκουν ανατροπή, με παίκτη λιγότερο.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πιέσουν για να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να σημειώσουν ένα δεύτερο γκολ για δικλείδα ασφαλείας, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες (13΄ Ινσούα, 23΄ Κουλιμπαλί) στις οποίες δεν βρήκαν στόχο, αλλά ουσιαστικά έκαναν διαχείριση του χρόνου μετά το 1-0. Η χαλαρότητα που επέδειξαν, όμως, τους κόστισε λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Στο 54΄ ο Μαυρομάτης έκανε λάθος στη γραμμή του πλάγιου, ο Ντέλετιτς «έκλεψε» την μπάλα και με ωραία ατομική προσπάθεια ισοφάρισε, εκθέτοντας τους αμυντικούς του Δώνη, καθώς ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ έπαιζε εντελώς μόνος μπροστά! Η εξέλιξη και η ισοφάριση των Θεσσαλών, σε μια εντελώς ανύποπτη φάση, επηρρέασε τους παίκτες του Δώνη και παρά τις παρεμβάσεις που επιχείρησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν στη συνέχεια να απειλήσουν την εστία του Κρίστινσον, ως το 87ο λεπτό.

Στο σημείο εκείνο και σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Μακέντα δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας επειδή ο Ζίζιτς τον τράβηξε από τη φανέλα. Πέναλτι, που όμως δεν καταλογίστηκε από τον Παπαδόπουλο κι αυτή ήταν η τελευταία συγκίνηση στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΛ να «δραπετεύει» έχοντας αποκομίσει έναν πολύτιμο βαθμό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 1΄ Γκόικοβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζανδάρης, Μαυρομάτης – Γιακιμόβσκι, Ντέλετιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Καρανίκας, Κρίστινσον

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Μαυρομάτης, Παντελάκης, Κουλιμπαλί, Δώνης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης (63΄ Μουνιέ), Μπουζούκης (46΄ Άλτμαν), Εμμανουηλίδης (75΄ Χατζηθεοδωριδης), Μακέντα.
ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (7΄ Γκόλιας), Ντέλετιτς (77΄ Μόρας), Σικάβκα (59΄ Ακόστα), Νούνιτς.

Spread the love