Με το δεξί ο «Νταμπλούχος» Ολυμπιακός στο νέο πρωτάθλημα (highlights)

Νικηφόρα ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, ήταν η πρώτη επίσημη φετινή συνάντηση, αφού η πρεμιέρα τους με την ΑΕΚ είχε αναβληθεί, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου.\

Μετά το «αναγνωριστικό» πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές στο χορτάρι και στο 22΄ μέτρησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα και βρήκε τον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός τον Ραντζέλοβιτς, αλλά ο νεαρός Σέρβος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Παπαδόπουλο.

Βλέποντας την ομάδα του να πάσχει στη δημιουργία και την κυκλοφορία ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, με τον Φορτούνη να αντικαθιστά τον Εμβιλά και τον Μασούρα τον Ραντζέλοβιτς.

Η επιλογή του Πορτογάλου δεν άργησε να αποδώσει, αφού ήταν ακριβώς οι νεοεισελθόντες που άλλαξαν τη ροή του αγώνα και ειδικά ο Φορτούνης, που έκανε τη διαφορά με την είσοδό του και άνοιξε το σκορ στο 59΄.

Στο σημείο εκείνο ο Καμαρά πέρασε στον Φορτούνη, εκείνος άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια, ο Ραφίνια ξαναπέρασε αριστερά στον διεθνή μεσοεπιθετικό, που με ένα κοντρόλ εκτέλεσε με το αριστερό ανοίγοντας το σκορ.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μασούρα να εγγράψει το όνομά του στους σκόρερ, όταν διπλασίασε με εξαιρετικό αριστερό σουτ στη γωνία του Παπαδόπουλου, από πάσα του Καμαρά, ενώ ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 88΄, από συνδυασμό του Φορτούνη με τον Χασάν.

Μετά το 2-0 ο Ολυμπιακός αρκέστηκε σε συντήρηση και διαχείριση του αγώνα, με αποτέλεσμα ο Αστέρας, που δεν είχε πια τίποτα να χάσει, να ανέβει και να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις, αρχικά με το άστοχο σουτ του Μπαράλες στο 73΄ από σοβαρό λάθος του Μπα και ύστερα με την κεφαλιά (πάνω από το δοκάρι) του Τασουλή στο 83΄.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουνάφο, Βαλιέντε

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ των ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ραφίνια, Χολέβας, Μπα, Σεμέδο, Καμαρά, Εμβιλά (46΄ Φορτούνης), Μπουχαλάκης (86΄ Καφού), Βαλμπουενά (72΄ Μπρούνο), Ραντζέλοβιτς (46΄ Μασούρας), Ελ Αραμπί (67΄ Χασάν).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ (46΄ Καστάνιο), Πασαλίδης, Μουνάφο (83΄ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Ριέρα (68΄ Φερνάντεθ), Τιλίκα (68΄ Κρεσπί), Αλί Μπαμπά (56΄ Σίτο), Μπαράλες.

Spread the love