Με το δεξί οι Κροάτες…

Δύο «στημένες» φάσεις εκμεταλλεύτηκε η Κροατία, νίκησε με 2-0 τη Νιγηρία στο Καλίνινγκραντ και πήρε… με το καλημέρα «κεφάλι» στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ, μετά την ισοπαλία στο άλλο ματς του γκρουπ ανάμεσα στην Αργεντινή και στην Ισλανδία (1-1). Το αυτογκόλ του Ετέμπο στο 32΄ και το πέναλτι του Μόντριτς στο 71΄ έδωσαν το «τρίποντο» στην «Χρβάτσκα».
Απόλυτα δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο προήλθε κυρίως από την ολιγωρία των αμυντικών της Νιγηρίας στα στημένα (και τα δύο τέρματα των Κροατών προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ). Επίσης μέτρησε σημαντικά και η εμπειρία των νικητών έναντι της νεανικής ομάδας του Ρορ, η οποία είχε διάθεση και πάθος, αλλά της έλλειψε η ουσία.
Διαιτητής: Ρίκι Σάντρο (Βραζιλία)
Κίτρινες: Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς – Εκόνγκ
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Στρίνιτς, Πέρισιτς, Λόβρεν, Ράκιτιτς, Κράμαριτς (60΄ Μπρόζοβιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς (86΄ Πιάτσα), Ρέμπιτς (78΄ Κόβασιτς), Βίντα
ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Ιντόβου, Ντιντί, Εκόνγκ, Μπαλουγκούν, Ετέμπο, Ιγκάλο (73΄ Ιχεανάτσο), Όμπι Μίκελ (88΄ Νουάνκο), Μόουζες, Σεχού, Ιβόμπι (62΄ Μούσα)

Spread the love