Με ο ένα πόδι στους ομίλους του CL ο Ολυμπιακός

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με 2-0 την Μπασακσεχίρ στη ρεβάνς Γ΄ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Σα, ο οποίος με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε την ομάδα του ζωντανή. Ο Σεμέδο στο 55′ άνοιξε το σκορ και στο 78′ ο Βαλμπουενά με πέναλτι έκανε το 2-0. Δοκάρι για τους Πειραιώτες είχε στο 4′ ο Γκιγιέρμε. Για 4ο παιχνίδι ο Ολυμπιακός κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο Ολυμπιακός με το 1-0 του πρώτου αγώνα μπήκε δυνατά στο γήπεδο και κυνήγησε ένα γκολ που θα τον έκανε απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ στο 4′, αλλά ο «κεραυνός» του Γκιγιέρμε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Οι Τούρκοι ανέβασαν απόδοση και αν δεν είχαν βρει απέναντί τους τον εξαιρετικό Σα, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» είπε αρχικά όχι στον Βίστσα στο 10′ και στο 35′ με τρομερή επέμβαση σταμάτησε τον Ρομπίνιο.

Οι συνθέσει των ομάδων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε (89′ Κούτρης), Μασούρας, Βαλμπουενά (82′ Καμαρά), Ποντένσε (68′ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.
ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Κλισί, Ροντρίγκες, Βιεϊρά, Καϊσάρα, Βίστκα, Αταμά (59′ Μπα), Αζουμπουίκε, Ελία, Ρομπίνιο (46′ Α. Τουράν), Κριβέλι (75′ Γκούλμπραντσεν).

Spread the love