Καμάρης: Η ΑΜΥΝΑ της Ομάδας ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΦΟΒΑ από την επίθεση

Για ακόμη μια φορά ζητήσαμε από τον Προπονητή Μανόλη Καμάρη να μας δώσει κάποια στοιχεία για το πώς θα μπορούσε ο ΟΦΗ να πάρει θετικό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και εκείνος δεν μας το αρνήθηκε και τον ευχαριστούμε.

“Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ που ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΝΟ, ΠΙΣΤΗ στους ΕΑΥΤΟΥΣ μας και στο ΤΙ μπορεί να καταφέρει η ΟΜΑΔΑ μας.
Η ΑΜΥΝΑ της Ομάδας ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΦΟΒΑ από μπροστά.
Press high ομαδικά. Team Pressing.Συνολικό ισορροπημένο πρεσάρισμα ψηλά, ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ, όποτε ο αντίπαλος προσπαθεί να παίξει από την άμυνα του δημιουργικά. Να κάνει BUILD-UP από πίσω. ΔΕΝ θα πάρει ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ο αντίπαλος για να δημιουργήσει παιγνίδι. Δηλαδή, όταν έχει μπλοκάρει την μπάλα ο αντίπαλος ΤΦ, όλη η
Ομάδα μας, ανεβαίνει ΣΥΜΠΑΓΗΣ ΨΗΛΑ για να μην μπορέσει να παίξει ο αντίπαλος ΤΦ με τα ακραία του Μπακ ή τα Στόπερ του και να κατεβάσουν οργανωμένα από την άμυνά τους τη μπάλα. Ταυτόχρονα με την υπόλοιπη ομάδα μας και ο δικός μας ΤΦ ανεβαίνει στην γραμμή της μεγάλης μας περιοχής.
Η τακτική μας προσέγγιση: Συνεχή Ισορροπία, δημιουργικό γρήγορο ποδόσφαιρο, ΔΕΝ δίνουμε συνθήκες αντεπίθεσης στον αντίπαλο.
Σε καμία περίπτωση ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΠΙΣΩ για να δεχθούμε ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.
Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.
Εξασφαλίζουμε την ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ κατά την… επιθετική μας ανάπτυξη.
ΚΛΕΙΔΙ, η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ μεταξύ της επιθετικής λειτουργίας και της ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ αμυντικής λειτουργίας.
Ο ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΣ του ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ για την ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (μεταξύ των ΓΡΑΜΜΩΝ) δημιουργεί την ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Θα δώσω μία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ορίζοντας την παραπάνω συνθήκη: ‘’Ανεξάρτητα από ποιο σημείο του γηπέδου ξεδιπλώνεται μία επιθετική ενέργεια μας, συμμετέχουν σε αυτή 4 ποδοσφαιριστές μας. Οι υπόλοιποι βρίσκονται ΠΙΣΩ από την ΓΡΑΜΜΗ ΜΠΑΛΑΣ και κάνουν ΚΑΛΥΨΗ για να είμαστε σε ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ σε περίπτωση που θα προκύψει ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ για να μπορέσουμε να ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ με ΕΠΑΡΚΕΙΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ την ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ μας. Είναι ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ πίσω από την μπάλα’’
Ως Προπονητής θα ξεκινούσα τον αγώνα στην Τούμπα με μία ΗΓΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ (είμαστε ότι πιστεύουμε) η οποία θα προκύπτει από μόνη της, με την παρουσίαση της 11άδας του CLUB. (Δείχνουμε και τις προθέσεις μας)
Σχηματισμός: 1-4-1-4-1

1. Σωτηρίου (ΤΦ)
2. Braun (Δεξ. Μπακ)
3. Γιαννούλης (Αρ. Μπακ)
4. Βαφέας (Δεξ. Στόπερ)
5. Νάστος (Αρ. Στόπερ)
6. Mellado (6αρι)
7. Semedo (Δεξ. Χαφ-εξτρέμ)
8. Neira (Δεξ. εσωτερικός Μέσος)
9. Μάνος (Σέντερ Φορ)
10. Nabi (Αριστ. εσωτερικός Μέσος
11. Vaz (Αρ. Χαφ-εξτρέμ)

Η Ομάδα έχει στα άκρα, Braun & Σεμέδο, που ξεκινούν το ματς στην δεξιά πτέρυγα και Γιαννούλης & Vaz στην αριστερή, ΙΚΑΝΑ να παίξουν ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ τους ακραίους πλάγιους χώρους.
Χαμηλώνουν από το κέντρο και παίρνουν μπάλα οι Neira και Nabi, εναλλάξ, για να παίξουν τους Vaz και Semedo στις πτέρυγες – οι οποίοι κολλάνε στις 2 πλάγιες γραμμές του γηπέδου δίνοντας πλάτος – απ΄ ευθείας (όταν η ΣΥΝΘΗΚΗ της φάσης το επιτρέπει..) και ΟΧΙ για να την περάσουν απαραίτητα ΠΡΩΤΑ από την μεσαία γραμμή και έπειτα να σπάσει στους 2 εξτρέμ μας.
Οι Εξτρέμ μας κάτω από κέντρο, πάνε ασυζητητί με ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ στο 1>1, με διάθεση ρίσκου, όταν ΔΕΝ έχουν καθαρό στήριγμα να πασάρουν ή καθαρή τελική πάσα να δώσουν, και ΣΟΥΤΑΡΟΥΝ ή ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ σημαδεύοντας ΟΧΙ το ΚΕΝΤΡΟ της ΕΣΤΙΑΣ (δηλ τον αντίπαλο ΤΦ) αλλά τις ΓΩΝΙΕΣ της.
Επίσης, στις σέντρες από τα άκρα, σηκώνουμε κεφάλι κ βγάζουμε σέντρα-πάσα, αλλιώς απλώς ΔΕΝ σεντράρουμε, και ΠΑΜΕ ΜΟΝΟΙ μας μέσα στην αντίπαλη περιοχή με σκοπό να τελειώσουμε την φάση εμείς ή να πάρουμε ότι μπορούμε.
Παίκτης κλάσης και Game Changer του ΠΑΟΚ είναι ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ.
Με ΕΜΑΣ δεν θα καταφέρει να το κάνει αυτό…
Στην αμυντική μας λειτουργία πηγαίνει πάνω του ως MAN to MAN ο MELLADO και τον εξουδετερώνει (χωρίς κανένα αχρείαστο φάουλ) και ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ως 6άρια μπροστά από τα ΣΤΟΠΕΡ, οι Neira και Nabi και ΔΕΝ επιτρέπουν στους αντιπάλους να βρουν σουτ ή τελική πάσα από τον άξονα.
Παίζουν αυτό το ΥΠΕΡΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, (Box to Box) οι Neira και Nabi με καθοδήγηση (..όταν χρειάζεται) από την ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. (Τον Προπονητή)
Ο Μάνος δεν παίζει ενδιάμεσα στα 2 αντίπαλα Στόπερ αλλά στα άκρα τους, δηλ στον χώρο ανάμεσα στο αντίπαλο μπακ και το στόπερ της πλευράς. Το CLUB θέλει την απρόβλεπτη κίνηση και ενέργεια του πολύ καλού ΦΟΡ του μέσα στην Scoring Zone.
Ως Ομάδα, όπου η συνθήκη της φάσης το επιτρέπει, ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΑΦΗ, χωρίς κοντρόλ και περιττές επαφές στην μπάλα.
Στην Αμυντική λειτουργία μας ΤΟ ΣΤΟΠΕΡ της πλευράς είναι σε ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ στο ΜΠΑΚ (Γιαννούλη ή Braun) που ενεργεί, για να κλείσει την γραμμή του σουτ ή της σέντρας ή να επέμβει εφόσον καταφέρει κ περάσει ο αντίπαλος Εξτρέμ.
Παίζουμε για την Ομάδα και τους Φιλάθλους μας.
Είστε παίκτες υψηλού επιπέδου.
Το CLUB σας έχει ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
Δείξτε στο CLUB και στους Φιλάθλους μας την ΑΞΙΑ σας δουλεύοντας ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και ΠΟΙΟΤΙΚΑ, 90’ μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Να ζητήσουμε την ΝΙΚΗ με την ΑΠΟΔΟΣΗ μας σήμερα. Γιατί μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε’’

Spread the love