«και του χρόνου, ο Αστέρας Τρίπολης

Οι Αρκάδες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Χιμπέρνιαν, στη ρεβάνς του Β’ προκριματικού γύρου του Europa League, με τους Σκωτσέζους να εξαργυρώνουν τη νίκη στον πρώτο αγώνα (3-2) και να ετοιμάζονται πλέον για την Μόλντε. Ο ΜακΓκιν «πάγωσε» την Τρίπολη στο 44΄, για να ισοφαρίσει για τον Αστέρα ο Τσιλιανίδης στο 56΄. Από το 48΄ η ελληνική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, μετά την κόκκινη (2 κίτρινες) που αντίκρισε ο Μανιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι, μετά από χέρι του ΜακΓκρέγκορ στο 58΄.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήλεγξε το παιχνίδι, αλλά είχε τεράστιο πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας. Οι Αρκάδες «καθάρισαν» τις στημένες φάσεις των αντιπάλων, είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Μπογκντάν, με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία στο 41΄, όταν ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσιλιανίδης «έπιασε» την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο μοναδικό λάθος, πάντως, στη μεσαία γραμμή της ελληνικής ομάδας, η Χιμπέρνιαν βρέθηκε σε θέση ισχύος. Συγκεκριμένα, στο 44΄ ο Ιγκλέσιας έχασε τη μπάλα, με τον Κάμπερι να μοιράζει αριστερά στον ΜακΓκιν και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή να γράφει το 1-0.

Με το… καλημέρα, του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αστέρας ανέβασε στροφές στην επίθεση και στο 47΄ είδε τον Μπογκντάν να αποκρούει σε δυνατό σουτ του Μανιά, με τον τελευταίο, πάντως, στο επόμενο λεπτό να εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο με κόκκινη κάρτα (2 κίτρινες), αφήνοντας με 10 την ομάδα του.

Οι Αρκάδες, όμως, δεν πτοήθηκαν και με τον Τσιλιανίδη να καλύπτει το κενό που προέκυψε από την αποβολή πέτυχαν την ισοφάριση. Στο 56΄ και μετά από… ασίστ του Κώτσιρα από τα δεξιά, ο Τσιλιανίδης μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ με το αριστερό έγραψε το 1-1 για τον Αστέρα. Η ελληνική ομάδα μονοπώλησε -χωρίς αποτέλεσμα- τις επιθέσεις στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι μετά από χέρι που έκανε ο ΜακΓκρέγκορ στο 58΄, με το 1-1 να μην αλλάζει μέχρι το σφύριγμα της λήξης, δίνοντας τέλος στο ευρωπαϊκό ταξίδι του Αστέρα.

Διαιτητής: Μπενουά Μιλό (Γαλλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μανιάς, Καλτσάς, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Κώτσιρας – Σλίβκα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 48΄ Μανιάς (2η κίτρινη)
Οι συνθέσεις:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε (90΄ Σάλας), Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (57΄ Δουβίκας), Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Καλτσάς (78΄ Ρόλε), Μανιάς
ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ (Νιλ Λένον): Μπογκτάν, Χάνλον, ΜακΓκρέγκορ (78΄ Γουίτακερ), Άμπροουζ, Στέβενσον, Γκρέι, ΜακΓκιν, Μάλαν, Σλίβκα (88΄ Μπάρτλεϊ), Μπόιλ, Καμπερί

Spread the love