«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» τον αήττητο και συνεχίζει μόνος του με το απόλυτο!!!

Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ, «φιλοδώρησε» με δυο γκολ και τον Παναθηναϊκό αφαιρώντας του το αήττητο και με το απόλυτο «8 στα 8» σερί νικών στο πρωτάθλημα βλέπει την προοπτική του τίτλου καθαρότερα από κάθε άλλη σεζόν. Ο νικητής ήταν καταιγιστικός, έπαιξε ωραίο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο και επιβλήθηκε με γκολ των Πρίγιοβιτς στο 51΄ και Λημνιού στο 76΄ του Παναθηναϊκού, που αντιστάθηκε αλλά στην επανάληψη κάμφθηκε.

Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης έπαιξε ουσιαστικό και θεαματικό ποδόσφαιρο από την αρχή του αγώνα αλλά λύγισε τον νεανικό Παναθηναϊκό μόλις στο δεύτερο ημίχρονο. Με το ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ, αλλά το σουτ του Βιεϊρίνια πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Διούδη. Ο ΠΑΟ φώναξε παρών στο 6΄. Από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Μακέντα πέρασε και τον Πασχαλάκη, αλλά ο Βαρέλα του έφραξε το δρόμο και του πήρε την μπάλα πριν ο Ιταλός πλασάρει σε κενή εστία.

Στο 22′ και στο 25′ δυνατά σουτ του Βέρνμπλουμ έφυγαν άουτ πάνω και έξω από τα δοκάρια του Διούδη. H πολύ καλή ευκαιρία ήρθε στο 30′ για τον ΠΑΟΚ, όταν η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς προς τα δίχτυα απομακρύνθηκε με εξαιρετική επέμβαση από τον Διούδη σε κόρνερ. Με την εκτέλεσή του, ο Βέρνμπλουμ σκόραρε με το κεφάλι αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά σαν οφ-σάϊντ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει πλήρη έλεγχο του αγώνα με κατοχή μπάλας 61%-39% και 8-1 τελικές προσπάθειες.

Η επανάληψη ξεκίνησε με το ίδιο σκηνικό. Ο ΠΑΟΚ διαρκώς επιτιθέμενος μπήκε πάλι σε ρόλο πρωταγωνιστή και αφού έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες στο 48′ με τον Πρίγιοβιτς και στο 49΄ με τον Μπίσεσβαρ, άνοιξε το σκορ στο 52′ με εύκολο πλασέ του Πρίγιοβιτς μετά από ασίστ του Ζαμπά. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν πρόθυμος να “βγει” από το ντέρμπι και στο 55′ δυνατό ωραίο σουτ του Καμπετσή, απείλησε την εστία του Πασχαλάκη και έφυγε ελάχιστα άουτ. Για τον ΠΑΟΚ η αύξηση του σκορ ήταν “μονόδρομος” και στο 57′ από ενέργειες του Μάτος, ο Ελ Καντουρί σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία με άστοχο σουτ ενώ στο 59′ κεφαλιά του Μάτος, έφυγε επίσης άουτ. Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε για τον ΠΑΟΚ και στο 64′ νέα κεφαλιά του Μάτος πέρασε άουτ.

Στο 75′ ο Λουτσέσκου αντικατέστησε τον Μπίσεσβαρ με τον Λημνιό και ο τελευταίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα παραβίασε την εστία του Διούδη με ωραίο πλασέ και με το 2-0 “σφράγισε” τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.
Διαιτητής: Γιάνς Μάεε (Δανός)
Κίτρινες: Κάτσε, Κουρμπέλης
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μάτος, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Πέλκας (64΄ Ελ Καντουρί), Ζαμπά (82΄ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (76΄ Λημνιός) και Πρίγιοβιτς.
Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Δώνης (77΄ Καμπετσής), Χατζηγιοβάννης (64΄ Χατζηθεοδωρίδης) Μακέντα, Καμπετσής (77΄ Μουνιέ).

Spread the love