Η «Πανάθα» ποτέ δεν πεθαίνει… με Μπουζούκη και άντε γειά!!!

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα της super League.

Οι “πράσινοι”, που δεν είχαν πείσει στα φιλικά, έβγαλαν πολύ πάθος στην Ξάνθη και επικράτησαν με 1-0 της ακριτικής ομάδας, η οποία δεν έκανε αισθητή την παρουσία της. Το υπέροχο γκολ του Μπουζούκη στο 69′ έκρινε το παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να έχουν ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κι έδειχνε ότι ελέγχει το ρυθμό του αγώνα. Είχε την κατοχή της μπάλας απέναντι σε μια Ξάνθη που δεν έβρισκε καθόλου χώρους και δεν ήταν απειλητική.

Παρόλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο η μοναδική αξιόλογη φάση καταγράφηκε για τους φιλοξενούμενους στο 24′, αλλά ο Μουνιέ δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα στο γύρισμα του Χατζηγιοβάνη.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, αλλά χάρη στην προσωπική ενέργεια του Μπουζούκη ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 69′ ο νεαρός μέσος έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Χατζηγιοβάνη, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, το ριμπάουντ πήρε ο Μπουζούκης και με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0.

Στο 75′ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Χατζηγιοβάνη από τον Καμαρά, αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 79′ το παιχνίδι σταμάτησε για μερικά λεπτά, καθώς είχαμε ολιγόλεπτη πτώση του ρεύματος.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εμμανουηλίδης βγήκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στο 97′ με τους ίδιους πρωταγωνιστές ο τερματοφύλακας της Ξάνθης βγήκε για δεύτερη φορά νικητής σε τετ α τετ.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε στο 90+9′ του Τζουρίτσκοβιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κάρτες: Γέντρισεκ, Καμαρά – Ινσούα, Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Οικονόμου
Κόκκινη 90+9′ Ντουρίσκοβιτς
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (84′ Ορφανίδης), Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας (56′ Καντά), Καμαρά, Κίκε, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο (46′ Φασίδης).
Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Δώνης (74′ Τσανδάρης), Ινσούα, Μπουζούκης (78′ Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ (88′ Εμμανουηλίδης)

Spread the love