Εύκολα ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό

Με γκολ των Πρίγιοβιτς (63΄) Μαρινάκη (65΄ αυτογκόλ) ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, ο οποίος μείωσε στο 71΄ με τον Καμαρά στο ενδιαφέρον παιχνίδι της Θεσσαλονίκης. Το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον στην επανάληψη, με τα τρία γκολ να σημειώνονται σε 8 λεπτά.

Με καλή διάθεση και κυνηγητό της μπάλας ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι του απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που από αρχής θέλησε να ελέγξει την κατοχή της μπάλας έστω και αν καθυσερούσε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Ο ΠΑΟΚ πιο ορεξάτος και επιθυμώντας να δισκεδάσει τις τελευταίες του εμφανίσεις και ειδικά την ήττα στην Βουδπέστη, δημιούργησε αρκετές καλές επιθέσεις στο πρώτο μέρος και λίγες ευκαιρίες. Η πρώτη από αυτές στο 13΄, όταν ο Πρίγιοβιτς έπιασε την κεφαλιά μετά την σέντρα του Τόσκα, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 16΄ σημαντική ευκαιρία για τον Δικέφαλο! Ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα, ο Πέλκας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κυριακίδης με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε τη μπάλα. Η ομάδα του Αγρινίου έκανε την πρώτη της επίθεση στο 40′ με το τελικό σουτ του Μάζουρεκ να καταλήγει στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Χωρίς γκολ έληξε το πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε σύντομα την πρώτη αλλαγή με την προσθήκη του Ακπόμ, για να παίξει με δυο κεντρικούς κυνηγούς περιοχής και να δώσει περισσότερο όγκο στην επίθεση της ομάδας του. Ετσι έγινε και στο 63′ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Λημνιού, μετά από αρχική ενέργεια του Σάκχοφ.

Δυο λεπτά αργότερα από δυνατό σουτ του Σάκχοφ ξκίνησε και το δεύτερο γκολ. Η μπάλα μετά την βολίδα του Ουκρανού αποκρούστηκε προσωρινά από τον Κυριακίδη, πήρε ύψος βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, και επιστρέφοντας στο χορτάρι ήρθε στα πόδια του Τσούμπα Ακπόμ, που σούταρε η μπάλα βρηκε στον ώμο του Μαρινάκη και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει έτσι το 2-0.

Στο 70′ ο Παναιτωλικός απείλησε με ωραίο φάουλ του Μάζουρεκ που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης με πλονζόν. Ομως στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Αγρινίου ξαναμπήκε στο παιχνίδι με το γκολ που σημείωσε ο Καμαρά μέ γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Το γκολ αυτό έδωσε θάρρος τον Παναιτωλικό που συνέχισε δυνατά και για την ισοφάριση επεκτείνοντας την επιθετική του δράση. Στο 75΄ γκολ που σημείωσε ο Ακπόμ κυρώθηκε σαν φάουλ του Βρετανού επιθετικού. Xωρίς κάτι αξιόλογο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με την 9η νίκη του ΠΑΟΚ στα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος και με διατήρηση του χαρακτηρισμού φαβορί στη φετινή σεζόν.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
Κίτρινες: Σάκχοφ, Κίτσιου, Πέλκας- Μάζουρεκ, Μαρινάκης
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κίτσιου (84′ Χατσερίντι), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάκχοφ (72′ Μαουρίσιο), Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (57′ Ακπόμ) και Πρίγιοβιτς.
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Άργκους (85΄Λιάβας), Μάλης, Μαρινάκης, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Ντίαζ, Μανά (74′ Ρότσα), Καμαρά, Μάζουρεκ.

Spread the love