Ερευνα για πιθανές καρκινογόνες επιπτώσεις από τον τεχνητό χλοοτάπητα

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας (KNVB )ζήτησε να γίνει περαιτέρω έρευνα σχετικά με τις πιθανές καρκινογόνες επιπτώσεις, των ουσιών στον τεχνητό χλοοτάπητα των γηπέδων. Σύμφωνα με την KNVB, χρειάζεται να επιβεβαιωθεί εάν οι καρκινογόνες ουσίες των κόκκων καουτσούκ, μπορούν να καταλήξουν στο σώμα των αθλητών. Το 2006 είχε κατατεθεί μία έκθεση στην KNVB, αλλά χαρακτηρίστηκε ” πολύ γενική”, ανέφερε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων.
Στις αρχές του 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέταξε μια έρευνα σχετικά με τις συνέπειες της χρήσης προϊόντων από ελαστικό, συμπεριλαμβανομένων των μικρών σωματιδίων σε τεχνητό χλοοτάπητα, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιευθούν αργότερα αυτή τη χρονιά. Επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση έχει αναθέσει μια παρόμοια έκθεση.
“Ως τοξικολόγος, δεν θα εμπλακώ σε αυτά τα γήπεδα, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε μια σωστή αξιολόγηση των κινδύνων,” δήλωσε ο Μάρτιν φαν ντεν Μπεργκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Zembla».
Να σημειωθεί ότι έχουν ματαιωθεί παιχνίδια, τριάντα συλλόγων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Ολλανδία, μέχρι αν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από την σχετική έκθεση.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Spread the love