ΕΠΟ: Κύπελλο στις 30/8, εκλογές στις 9/10

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο ορισμός της διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στις 30 Αυγούστου κυρίως από την πλευρά του Ολυμπιακού που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο που στην προκειμένη περίπτωση μειοψήφισε ως προς την ορισθείσα ημερομηνία.

Εκτός από τον ορισμό του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας για την 30η Αυγούστου (απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ, αλλά και της ΠΑΕ Ολυμπιακός), η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ανακοίνωσε κι επίσημα πλέον το απόγευμα της Δευτέρας (27/7) πως η Γενική Συνέλευση, για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών ανάδειξης νέας διοίκησης της ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

Από εκεί και πέρα, ορίστηκε επιτροπή η οποία θα αναλάβει το κομμάτι της τελικής διεκδίκησης του Europa Conference League 2022 ή 2023 στο Ηράκλειο, ενώ οριστικοποιήθηκε η πρόσληψη του Γρηγόρη Γεωργάτου σε ρόλο συντονιστή στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων.
Αναλυτικά, όλες οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ:
«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής.
-Η Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα συγκληθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10πμ στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace& Thalasso. Στην ίδια Γενική Συνέλευση θα εκλεγούν και τα νέα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων.
-Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα διεξαχθεί την 30η Αυγούστου 2020 στο ΟΑΚΑ.
-Ενόψει της υποψηφιότητας για τη διεξαγωγή του τελικού του Europa Conference League 2022 ή 2023 στο Ηράκλειο ορίστηκε επιτροπή, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ε. Γραμμένο και αποτελούμενη από τους κ.κ. Αντωνίου, Λασκαράκη, Θωμαίδη, Διακοφώτη και Δέδε, η οποία θα έχει συνάντηση με τους φορείς της πόλης, προκειμένου να διευκρινιστούν θέματα προϋπολογισμού και χρονοδιαγραμμάτων που άπτονται της τελικής δυνατότητας διεκδίκησης της διοργάνωσης του αγώνα. Εναλλακτική έδρα για τη διοργάνωση του τελικού προτείνεται η «Opap Arena-Αγιά Σοφιά».
-Έγινε δεκτό το αίτημα της SuperLeague 1 για παράταση της προθεσμίας υποβολής της προκήρυξης του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2020-21 έως τις 31 Αυγούστου 2020.
-Επικύρωσε το πρακτικό της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων με το οποίο γνωστοποιούνται οι νέες συμβάσεις των προπονητών/γυμναστών των Εθνικών Ομάδων κ.κ. Φ. Κατεργιαννάκη, Ν. Κεχαγιά, Ν. Καρύδα, Κ. Καμπόλη, Α. Θέου, Α. Χατζόπουλου, Γ. Κυριαζή, Α. Κατικαρίδη, Δ. Μπατσίλα, Γ. Παπακώστα, Α. Φαλίδα, Ι. Ζιάβα, Ν. Γιαλεσάκη, Δ. Γκούμα.
-Στο τιμ των προπονητών των Εθνικών Ομάδων εντάσσεται και ο Γρηγόρης Γεωργάτος με καθήκοντα συντονιστή στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων.
Αποφάσισε να μην εισάγει προς συζήτηση το θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.
-Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την θέση του παραιτηθέντος κ. Κ.Βρακά καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Πανίδης».

Spread the love