Επιτέλους «τρίποντο» και στο Γεντί Κουλέ

Ο ΟΦΗ πήρε… μπροστά, νίκησε 2-1 και τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και με το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντό» του μέσα σε λίγες ημέρες (μετά το εμφατικό διπλό με 4-1 στο Βόλο) «άγγιξε» την πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα και τη ζώνη των πλέι-οφ. Οι Στάρτζεον και Νέιρα τα γκολ των Κρητικών, ο Ελευθεριάδης ισοφάρισε προσωρινά για τους Γιαννιώτες.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς με το σουτ του Παμλίδη στο 2’ που πέρασε άουτ. Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που βρήκε πρώτος δίκτυα στον αγώνα. Στο 20’ ο Ουές έκανε γύρισμα από δεξιά, ο Σαρδινέρο έκανε φοβερή προσπάθεια και σουτ που έδιωξε με το ένα χέρι ο Χουτεσιώτης, αλλά ο Στάρτζεον καιροφυλακτούσε σημειώνοντας με προβολή το 1-0.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει, με εκφραστή των επιθέσεών του τον Χρήστο Ελευθεριάδη, ο οποίος είχε καλή στιγμή στο 30’, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ωστόσο, η επιμονή των φιλοξενουμένων ανταμείφθηκε με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ από τον Ελευθεριάδη που έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ έβαλε ακόμη πιο δύσκολα στον ΟΦΗ, πιέζοντάς τον στο μισό γήπεδο, όμως δεν έβρισκε τον τρόπο για να προσεγγίσει την εστία του Σωτηρίου, πέρα από το σουτ του Σάλιακα στο 49’ που πέρασε λίγο άουτ.

Σε μια οργανωμένη αντεπίθεση ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι στο 65’ σε ανατροπή του Νέιρα από τον Κάργα. Ο Νέιρα ανέλαβε και την εκτέλεση κάνοντας το 2-1 για τους Κρητικούς που κράτησαν το προβάδισμά τους ως το φινάλε, πανηγυρίζοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη τους μετά από 9 αγώνες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τζήλος του συνδέσμου Λάρισας με βοηθούς τους Μεϊντανά από τον σύνδεσμο Αχαϊας και Τριανταφύλλου του συνδέσμου Αρκαδίας. 4ος ήταν ο Τσαγκαράκης του συνδέσμου Χανίων και VAR ήταν ο Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών.
Κίτρινες: 14’ Γρίβας, 39’ Σάλιακας, 42’ Διαμαντής, 73’ Οικονομόπουλος, 85’ Σωτηρίου,

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης (76’ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (36’ Σακόρ), Νέιρα, Γρίβας (76’ Γιάννου), Στάρτζεον (84’ Βούρος), Σαρδινέρο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας (59’ Οικονομόπουλος), Πέερσμαν, Κάστρο, Σιόντης (76’ Δούμτσης), Ντομίνγκες, Ελευθεριάδης, Λεό (65’ Καρτάλης), Παμλίδης.

Spread the love