Επιστροφή στις νίκες η ΑΕΚ, 4-0 το Λεβαδειακό των 10…

Το… δώρο του Ναμάσκο στο 17΄ (αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα) εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ΑΕΚ, που νίκησε με 4-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Ο Σιμόες στο 28΄ άνοιξε το σκορ, στο 50΄ ο Πέκχαρτ ανέβασε το δείκτη του σκορ, στο 67΄ ο Γαλανόπουλος βρήκε δίχτυα και στο 80΄ ο Πατίτο Ροντρίγκες έβαλε «κερασάκι στην τούρτα».

Η φάση που σημάδεψε το ματς στο ΟΑΚΑ και σαφώς έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ σημειώθηκε στο 17΄. Ο Μεντί, ο οποίος νωρίτερα είχε δει κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αραβίδη, γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω χωρίς να αντιληφθεί τον Πέκχαρτ. Ο Τσέχος έγινε κάτοχός της κι έξω από την περιοχή ανατράπηκε από το Ναμάσκο ενώ τον είχε περάσει από πλάγια και θα βρισκόταν προ κενής εστίας. Ο διαιτητής Μπλάνας απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον τερματοφύλακα των Βοιωτών, θεωρώντας ότι ο σέντερ φορ της ΑΕΚ ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Οκτώ λεπτά μετά την φάση αυτή (28΄) ο Σιμόες εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Πατίτο και τακουνάκι άνοιξε το σκορ για την Ένωση (1-0). Σα να μην έφταναν όλα αυτά για τους Βοιωτούς (αποβολή και γκολ) ήρθε στο 33΄ και ο τραυματισμός του Μουλόπουλου. Ο έμπειρος δεξιός μπακ υπέστη τράβηγμα κι ανάγκασε τον Ντόστανιτς να σηκώσει για 2η φορά μέσα σε λίγα λεπτά έναν ακόμη παίκτη από τον πάγκο (Τόπι).

Η κυριαρχία της ΑΕΚ ήταν ολοκληρωτική στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Μοράις μπήκαν με σκοπό να «καθαρίσουν» γρήγορα το παιχνίδι και τα κατάφεραν. Αφού στο 47΄ ο Μοσχονάς έκανε μεγάλη επέμβαση στο γυριστό του Γαλανόπουλου, στο 50΄ ο Πέκχαρτ «εκτέλεσε» από την περιοχή το νεαρό τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και με το πρώτο εφετινό του τέρμα ουσιαστικά «σφράγισε» το «τρίποντο» για την ομάδα του. Το πρώτο μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (1-1 με την Κέρκυρα και 2-2 με την Καρδίτσα).

Οι γηπεδούχοι αναζήτησαν κι άλλο γκολ και το πέτυχαν στο 67΄ με έναν εκ των κορυφαλίων του αποψινού ματς, τον Κώστα Γαλανόπουλο. Ο νεαρός με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Πατίτο Ροντρίγκες στο 80΄, με κοντινό πλασέ μετά το «ριμπάουντ» που πήρε από την κεφαλιά του Αλμέιδα στο δοκάρι.
Διαιτητής: Μπλάνας
Κίτρινες: Μεντί, Μάντζιος, Μιλιάζες
Κόκκινες: 17΄ Ναμάσκο
Οι ενδεκάδες:
ΑΕΚ (Ζ.Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες (80΄ Τσέλιος), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Πατίτο, Αραβίδης (84΄ Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (74΄ Αλμέιδα)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ρ.Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (33΄ Τόπι), Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μεντί (20΄ Μοσχονάς) , Τόνι Σίλβα (76΄ Βασιλείου), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος

Spread the love