Δύσκολα η Μπαρτσελόνα την Νάπολι

Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το σκορ η Μπαρτσελώνα του Λιονέλ Μέσι, νίκησε την Νάπολι του Μανωλά με 3-1 και με συνολικό σκορ 4-2, πήρε θέση στο Final-8 του Champions League που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Πορτογαλιας, αντιμετωπίζοντας στον προημιτελικό της 14ης Αυγούστου τη Μπάγερν Μονάχου στο «Estadio do Sport Lisboa e Benfica» της Λισσαβόνας.

Η Μπαρτσελόνα βρήκε το γκολ που έψαχνε από νωρίς στο 10ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Λενγκλέ, ο οποίος νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα της Νάπολι μετά το κόρνερ του Ράκιτιτς. Στο 23′ ο Μέσι με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς κι αφού… ταλαιπώρησε πρώτα όλη την άμυνα των Ναπολιτάνων έκανε το 2-0, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση της «Μπάρτσα». Στο 30′ ο διαιτητής Τσακίρ, με χρήση του VAR ακύρωσε το γκολ του Μέσι, χρεώνοντας χέρι στον επιθετικό των «μπλαουγκράνα», ενώ στο πρώτο λεπτό ων καθυστερήσεων, ο Σουάρες με πέναλτι (μία… περίεργη ανατροπή του Μέσι από τον Κουλιμπαλί που πήγε να διώξει τη μπάλα) έκανε το 3-0.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Ινσίνιε μείωσε σε 3-1 για τη Νάπολι με πέναλτι (ανατροπή του Μέρτενς από τον Ράκιτιτς). Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, διαχειρίστηκε με ψυχραιμία το προβάδισμά της στο δεύτερο ημίχρονο, απειλήθηκε ελάχιστα και πήρε μία δίκαιη πρόκριση που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη.
Διαιτητής: Σουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Σουάρες – Ζιελίνσκι
Αποβολές: –
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Ρομπέρτο. Ράκιτιτς, Ντε Γιόνγκ, Γκριεζμάν (84′ Μονσού), Μέσι, Σουάρες (90’+2′ Φίρμπο).
ΝΑΠΟΛΙ (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Ρουί, Ντέμε (46′ Λομπότκα), Ρουίς (79′ Ελμάς), Ζιελίνσκι (70′ Λοθανο), Καγεχόν (70′ Πολιτάνο), Ινσίνιε (79′ Μίλικ), Μέρτενς.

Spread the love