Διπλής σημασίας η νίκη για τη Λάρισα (highlights)

Σε ματς «χωρίς αύριο» και για τους δύο μονομάχους, η ομάδα που ήθελε περισσότερο το «τρίποντο» ήταν εκείνη που τελικά το πήρε. Η ΑΕΛ επιβλήθηκε με 2-0 του Λεβαδειακού στην «AEL FC Arena», για την 24η αγωνιστική της Super League και πήρε τεράστια «ανάσα» στη μάχη της παραμονής. Ο Ντέλετιτς στο 70΄ με πέναλτι και ο Σικάβκα στο 83΄ ήταν οι σκόρερ των 7εσσαλών. Οι Βοιωτοί παρέμειναν σε δυσχερή θέση (τρίτοι από το τέλος), ενώ από το 77΄ αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο λόγω της (άδικης) αποβολής του Παντελιάδη με δεύτερη κίτρινη για χέρι που δεν έκανε ποτέ!
Μετά από 8 ματς χωρίς νίκη (0-5-3) η ΑΕΛ επέστρεψε στα «τρίποντα», ξεφεύγοντας από το σημερινό της αντίπαλο 6 βαθμούς (26 έναντι 20). Μπορεί η αποβολή του Παντελιάδη να μην ήταν σωστή και να έγινε σε χρονικό σημείο που το έργο των παικτών του Λεβαδειακού έγινε ακόμη δυσκολότερο, μιας και βρίσκονταν ήδη πίσω στο σκορ, παρ΄ όλα αυτά με βάση την εικόνα του αγώνα η Λάρισα πήρε δίκαια τη νίκη. Ήταν η ομάδα που έδειξε με τον τρόπο παιχνιδιού της πως την ήθελε περισσότερο, απέναντι σε έναν παθητικό αντίπαλο που προσπάθησε να πάρει την ισοπαλία παίζοντας καθαρά αμυντικά! Για το συγκρότημα του Καραγεωργίου ήταν η πρώτη ήττα μετά από 3 αγωνιστικές (2-1-0).
Δύο καλές στιγμές είχε η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος, την πρώτη στο 19΄ με το σουτ του Μπέρτου που βρήκε σε ετοιμότητα των Μπάγιτς και τη δεύτερη στο 34΄ με την κεφαλιά-άουτ του Ντέλετιτς. Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί, ζήτησαν πιο επίμονα το γκολ απ΄ ότι οι Βοιωτοί, που είχαν παραταχθεί στο «AEL FC Arena» με ξεκάθαρο στόχο να μην χάσουν.
Και στην επανάληψη η ομάδα του Φέστα ήταν εκείνη που βρισκόταν μόνιμα στην επίθεση, χωρίς, ωστόσο, να χάνει ευκαιρίες. Κατάφερε, όμως, να κερδίσει πέναλτι στο 70ό λεπτό (χέρι του Ρεκβιασβίλι μετά από σέντρα του Σικάβκα) και ο Ντέλετιτς με άψογη εκτέλεση άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ. Στο 77΄ ο διαιτητής Βρέσκας απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παντελιάδη για χέρι, χωρίς, όμως, να έχει γίνει η παράβαση (η μπάλα βρήκε στο στήθος του).
Τα πάντα τελείωσαν στο 83΄, όταν ο Σικάβκα από κοντά πέτυχε το 2-0.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βρέσκας του Συνδέσμου Πιερίας, ενώ βοηθοί του ο Ευθυμιάδης του Συνδέσμου Πιερίας και ο Απτόσογλου από τον Σύνδεσμο Αθηνών. 4ος της αναμέτρησης ήταν ο Σέζος του Συνδέσμου Κιλκίς.

Κίτρινες: 55΄ Μπράλιτς, 62΄ Μπέρτος, 67΄ Σετσέροβιτς, 86΄ Μιλοσάβλιεβιτς – 43΄ Νανγκίς, 53΄ Παντελιάδης, 70΄ Ρεκβιασβίλι
Κόκκινες: 77΄ Παντελιάδης

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μόρας, Γκοΐκοβιτς, Μπράλιτς, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο (73΄ Γιακιμόφσκι), Ζίβκοβιτς, Ντέλετιτς (85΄ Μπαργκάν), Νούνιτς (64΄ Σικάβκα)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Καραχάλιος (81΄ Άνγκουα), Σαβαντογκό, Κονέ (46΄ Μητρόπουλος), Ρεκβιασβίλι, Νάνγκις, Μαρκόβσκι

Spread the love