Διασυρμός του Άρη από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!!! (highlights)

Το δίδυμο Εζέκιελ Πόνσε, Λούκας Μπογέ έκλεψε την παράσταση στο επιβλητικό 4-0 της ΑΕΚ επί του Αρη, για την 8η αγωνιστική της Super League. Στο «έρημο» λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, οι δύο Αργεντινοί ήταν ασυγκράτητοι και πρωταγωνιστές στην εκπληκτική εμφάνιση της Ενωσης, ειδικά στο β΄ ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε ο Μπογέ στο 5΄, ακολούθησαν δυο γκολ από τον Πόνσε (56΄,63΄), ενώ το 4-0 διαμόρφωσε ο Λιβάγια στο 72.
Οι απουσίες επηρέασαν την ΑΕΚ καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης εφάρμοσε εκτεταμένο rotation. Για πρώτη φορά παίκτες όπως ο Μάνταλος, ο Μπακασέτας, ο Σιμόες και ο Τσιγκρίνσκι απουσίαζαν από την ενδεκάδα της Ενωσης. Επίσης για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός ο Λούκας Μπογέ, αποδεικνύοντας εκ νέου τα πλούσια ποδοσφαιρικά προσόντα του. Στο 5ο λεπτό με εκπληκτικό «ξεπέταγμα» μετά από πάσα του Πόνσε, άδειασε όλη την άμυνα του Αρη και πλάσαρε τον Κουέστα για να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ.
Το γρήγορο γκολ διαφοροποίησε τα δεδομένα, καθώς οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Αρη που είχε την πρωτοβουλία, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα. Βέβαια, θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει τα πάντα αν ο Μπρούνο Γκάμα δεν είχε αστοχήσει στο τετ-α-τετ με τον Μπάρκα σε μια υποδειγματική αντεπίθεση του Αρη στο 26΄.
Το 2-0 έγινε νωρίς στο β΄ ημίχρονο από μια στημένη φάση, σπάνιο για τη φετινή ΑΕΚ. Από κόρνερ του Γκάλο ο Πόνσε με κεφαλιά σκόραρε στο 56΄ και απλοποίησε τα πράγματα για τους γηπεδούχους. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που τα πόδια των «κιτρινόμαυρων» λύθηκαν… ολοκληρωτικά και λίγα λεπτά αργότερα πέτυχαν ένα υπέροχο γκολ. Απίστευτος συνδυασμός Χουλτ, Λιβάγια, Μπογέ, Γκάλο, Μπακάκη, χαμηλή σέντρα του τελευταίου και κεφαλιά «ψαράκι» του Πόνσε για το 3-0 στο 62΄. Πέντε γκολ έχει πετύχει στη Super League ο Αργεντινός, πρώτος σκόρερ της Ενωσης. Αμέσως μετά, ο Λιβάγια με τακουνάκι από ασίστ του Πόνσε πλησίασε ακόμα ένα φανταστικό γκολ, όμως ο Κουέστα δήλωσε «παρών».
Δεν μπόρεσε να κάνει όμως τίποτα στο 72΄ όταν Λιβάγια και Μπογέ συνδυάστηκαν υπέροχα και ο Κροάτης πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.
Στο β΄ ημίχρονο και ειδικά μέχρι την αποχώρηση του Πόνσε (67΄) η ΑΕΚ έβγαλε κάποια άκρως εντυπωσιακά στοιχεία στο παιχνίδι της, δείχνοντας ότι η αργεντίνικη «συνύπαρξη» είναι αυτή που ίσως κάνει τη διαφορά. Οσο για τον Αρη, παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου. Επαιξαν ρόλο και οι απουσίες βασικών παικτών στην άμυνα, αλλά και η πολύ μέτρια παρουσία βασικών όπως ο Ντιγκινί και ο Κολάσο.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες: Κολάσο, Ντιγκινί
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (75΄ Γιαννιώτας), Άλεφ, Γαλανόπουλος, Γκάλο, Μπογέ (86΄ Γιούσης), Λιβάγια, Πόνσε (67΄ Μάνταλος)
ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (75΄ Ούγκο Σόουζα), Μπάσα, Ντιγκινί (75΄ Ναζλίδης), Κολάσο (67΄ Γιουνές Χαμζά), Γκαρσία, Βαλεριάνος, Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια, Σιώπης, Μαβράι

 

Spread the love