Δεν το έχει ο φετινός Ολυμπιακός…

Απώλεια βαθμών στη Βοιωτία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε στο 1-1 με τον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, και υποχώρησε στην τρίτη θέση της Super League (όπως τουλάχιστον διαμορφώνεται η βαθμολογία με βάση τις ισχύουσες μη τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις), πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 4ο λεπτό με τον Νιασέ, ο Ανσαριφάρντ ισοφάρισε στο 49΄, αλλά οι πρωταθλητές δεν βρήκαν ποτέ το νικητήριο γκολ και -λογικά- απώλεσαν και τις τελευταίες ελπίδες τους για υπεράσπιση του τίτλου.

Το ματς ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, καθώς η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 2΄ πέρασε ελάχιστα έξω, αλλά μόλις στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με κεφαλιά του Νιασέ μετά από κόρνερ του Σουμπίνιο.

Το γκολ επηρέασε πολύ τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι για πολύ ώρα ήταν εντελώς ακίνδυνοι και μάλιστα κινδύνεψαν με δεύτερο τέρμα στο 22΄, όμως ο Προτό νίκησε στο τετ-α-τετ τον Σαβαντογκό. Μετά τα μέσα του α΄ μέρους οι πρωταθλητές πήραν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία, με εξαίρεση μία καλή σέντρα του Ελαμπντελαουί (28΄), που δεν πρόλαβε να αξιοποιήσει ο Ανσαριφάρντ, κι ένα φάουλ του Μιραλάς στο 42΄ που έδιωξε ο Επασί.

Ακριβώς… ένα ημίχρονο μετά το 1-0, ο Ολυμπιακός βρήκε τελικά το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ανσαριφάρντ να εκμεταλλεύεται στο 49΄ την πολύ ωραία μπαλιά του Κούτρη και με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ιρανός έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα (στην κορυφή μαζί με τον Πρίγιοβιτς) και θα μπορούσε να αυξήσει τη συγκομιδή του σε δύο περιπτώσεις, όμως στο 60΄ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 71΄ είδε τον Επασί να «βγάζει» με μεγάλη επέμβαση την κοντινή προβολή του.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» έχασε στις καθυστερήσεις ο Ελαμπντελαουί, ο οποίος μόνος απέναντι στον Επασί δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, ο οποίος «σφράγισε» τη βαθμολογική απώλεια των Πειραιωτών και την οπισθοχώρησή τους στην τρίτη θέση.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας)
Κίτρινες: Νιασέ, Τσαμπούρης – Ρομαό
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Φαβάρο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος (90+2΄ Καραχάλιος), Σαβαντογκό (68΄ Καλτσάς), Σουμπίνιο (68΄ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Κούτρης, Σισέ, Μποτία, Ελαμπντελαουί, Μάρτινς (64΄ Σεμπά), Ρομαό, Μιραλάς (86΄ Τζούρτζεβιτς), Οτζίτζα, Μάριν (46΄ Φορτούνης), Ανσαριφάρντ

Spread the love