Δεν μπόρεσε ο Εργοτέλης…

Οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που ήθελαν στην αναμέτρησή τους με την Ξάνθη, καθώς οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν με 2-4 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 6ο όμιλο Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων, όπως αυτό του τερματοφύλακα Κατσιμήτρου που έκανε άστοχη έξοδο, έδωσε την ευκαιρία στον Τριάδη να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία και να κάνει το 0-1. Στο 26’ ο Τριάδης βρέθηκε από αριστερά μόνος του και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-2.
Μετά το κακό ξεκίνημα οι παίχτες του Εργοτέλη ανέβασαν την απόδοσή τους, πήραν μέτρα στο γήπεδο και απείλησαν την Ξάνθη στο 39’ με κεφαλιά άουτ του Ιατρούδη και στο 41’ όταν μακρινό σουτ του Έφορντ βρήκε το δοκάρι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους «κιτρινόμαυρους», αφού κατάφερε με τον Έφορντ να μειώσει το σκορ στο 50΄ και να στο 57΄ο Ροβίθης με εύστοχο κτύπημα πέναλτι να κάνει το 2-2. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο ίδιος ο παίκτης.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Κρητική ομάδα θα κάνει την πλήρη ανατροπή, ο Κατσιμήτρος έκανε στο 64΄ και πάλι το ίδιο λάθος, δίνοντας ουσιαστικά ένα απρόσμενο δωράκι στον Κίκε, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-3. Το 2-4 πέτυχε με κοντινό πλασέ ο Γιέντριτσεκ στο 81’.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κυρίτσης από τα Δωδεκάνησα, με βοηθούς τους Σινιοράκη (Χανίων) και Κομκοτό (Ρεθύμνου).
Κίτρινες: Τριάδη (30’), Σιλά (38’), Μαζουλουξή (45’), Γκαραβέλη (57’), Ρόκε (67’), Σβάρνα (76’),
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Εργοτέλης (Τ. Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Ιατρούδης, Βογιατζής, Μαζουλουξής, Λαμπάκης (75’ λ.τ. Κούιπερς), Μπάτζιος, Μπουτσάκης (72’ Μπούζας), Σταμόπουλος, Αγγελόπουλος, Ροβίθης, Έφορντ (67’ Σταματάκος).
Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Ρόκε, Μελιόπουλος (68’ Μεχία), Τριάδης, Ορφανίδης, Κάστρο (61’ Γιέντριτσεκ), Σιλά, Λουσέρο (54’ Κίκε), Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας.

Spread the love