Γιώργος Σαρρής:  Με τον Σαμαρά έχουμε κοινούς φίλους αλλά δεν έχουμε μιλήσει ποτέ!

js99881671Όπως είναι γνωστό ο Γιώργος Σαρρής ο πρώην «κιτρινόμαυρος» με Εργοτέλη και ΑΕΚ  συνεχίζει την καριέρα του   στη Σκωτία  και πιο συγκεκριμένα στην Χάμιλτον .

Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός  αφού έπαιξε πέρσι στη Ερτζίγιεσπορ της Τουρκίας που όπως εξιστορεί  ο ίδιος δεν ήταν καθόλου εύκολα, λόγω κουλτούρας, και γλώσσας με αποτέλεσμα φέτος να επιλέξει την Σκωτία για επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Στην ερώτηση που του έκανε ο Σκοτσέζος δημοσιογράφος αν γνωρίζει το αγαπημένο παιδί των φιλάθλων  της Σέλτικ Γιώργο Σαμαρά του είπε ότι είναι από την ίδια πόλη, έχουν κοινούς φίλους αλλά δεν συντάθηκαν να μιλήσου ποτέ

Αναλυτικά είπε στην «Daily Record»: «Ήμουν στο κενό και ξαφνικά ήρθε η Καϊσερί Ερτζίγιεσπορ από την Τουρκία την τελευταία στιγμή. Έτσι έφυγα για πρώτη φορά από την Ελλάδα και κλήθηκα να ζήσω σε μία χώρα που λίγοι Έλληνες παίκτες πηγαίνουν για προφανείς λόγους.

Δεν είναι μόνο η δυσπιστία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι και ότι στην Τουρκία έχουν πολλά προβλήματα με την τρομοκρατία. Έχουν γίνει μερικές μεγάλες επιθέσεις σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα όσο ήμουν εκεί πέρυσι».

«Ευτυχώς αυτές οι δύο πόλεις είναι πολύ μακριά από το πού ήμουν εγώ, αλλά ως έναν βαθμό σε επηρεάζουν. Επίσης, όταν ζεις σε περισσότερο αγροτικές περιοχές, υπάρχουν άλλα θέματα.

Όσο πηγαίνεις προς την ανατολική Τουρκία, τόσο περισσότερο απομακρύνεται από τον πολιτισμό. Είσαι κοντά σε μέρη όπως η Συρία και πολλοί έχουν το μυαλό τους κολλημένο στο παρελθόν, δεν είναι προοδευτικοί.

Πήρα την απόφαση να πάω στην Τουρκία και αναρωτιόμουν προηγουμένως πώς θα είναι εκεί επειδή δεν μας συμπαθούν. Ένας ή δύο Έλληνες παίκτες είχαν παίξει στο παρελθόν εκεί, αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να πάω αφού πίστευα στον εαυτό μου. Δύσκολα έβρισκες κάποιον να μιλάει αγγλικά πάντως και αυτό δυσκόλευε τα πράγματα».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ΑΕΚ: «Ήμουν στην ΑΕΚ τη σεζόν 2014/15, αλλά είχα πρόβλημα με το συμβόλαιό μου και δεν αισθανόμουν καλά. Τους ζήτησα να με αφήσουν ελεύθερο και κάποιοι μου έλεγαν πως είμαι τρελός που αφήνω μία μεγάλη ομάδα.

Ωστόσο, η ΑΕΚ μου είπε πως προτιμούσε να με δώσει δανεικό κάπου στη Β’ Εθνική από το να μου πληρώσει το συμβόλαιο δύο ετών. Τους εξήγησα ότι έτσι θα σκότωναν την καριέρα μου. Έχει πολύ κακή φήμη η Β’ Εθνική. Η ομάδα που ήθελαν να με δανείσουν έπεσε στη Γ’ Εθνική και ευτυχώς γλίτωσα.

Μετά την Καϊσερί είχα πολλές επιλογές το καλοκαίρι. Ενδιαφέρθηκαν κάποιες ομάδες από την Τουρκία, αλλά η σύντροφός μου είναι έγκυος και δεν θέλαμε να μείνουμε εκεί. Δεν είχα καλύτερες οικονομικά προτάσεις αλλά προτιμούσα να πάω αλλού. Έτσι η Χάμιλτον με προσέγγισε για δεύτερη φορά και ήρθαμε με τον ατζέντη μου και υπογράψαμε μέσα σε δύο μέρες. Μίλησα με τον Άλεξ Ντ’Ακόλ, ο οποίος μου είπε πολύ καλά λόγια, αλλά θα ερχόμουν έτσι και αλλιώς. Ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος έπαιζε στη Σέλτικ, είναι από το ίδιο νησί μ’ εμένα. Έχουμε πολλούς φίλους αλλά δεν έχουμε μιλήσει ποτέ».

Spread the love