Για κάποιες ομάδες του τοπικού που συμπαραστέκονται στη βία!!!

Κάποιες ομάδες του τοπικού συμπαραστέκονται στη βία!!!
Οριστική διακοπή του αγώνα προβλέπεται από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ σε περίπτωση τραυματισμού διαιτητή, ποδοσφαιριστή ή αξιωματούχου ομάδας από ρίψη αντικειμένου από την εξέδρα.
Ο ποδοσφαιριστής της Γόρτυνας χτυπήθηκε στο κεφάλι από αντικείμενο (από ποτήρι με παγάκια λένε κάποιοι, με πλαστικό ποτήρι γράφει ο έμπειρος παρατηρητής του αγώνα Θεόφιλος Ασλάνης) που του πέταξε ανεγκέφαλος οπαδός του ΠΑΟΚ κατά την ανάπαυλα του αγώνα και όταν οι δυο ομάδες έφευγαν για τα αποδυτήρια του γηπέδου του Κρουσώνα και όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της Μεσσαρίτικης ο παίχτης της ομάδας του χρειάστηκε να μεταφερθεί με Ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο για εξετάσεις.
Σύμφωνα με το άρθρο 15 (παρ. 3, περ. β, εδαφ. β) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή έναν παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος, ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού.

«ε)Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές.»

Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα. Αυτή ήταν και η τελική απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης Βασίλη Νικολακάκη.
ΥΣ1: Για τη σοβαρότητα της κατάστασης το μόνο που μπορούμε να σημειώσου είναι ότι ο διαιτητής έκρινε σκόπιμο να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Μύρωνα να κλίσει το βιβλίο.
ΥΣ2: Καλά θα κάνουν κάποιες ομάδες αντί να συμπαραστέκονται σε τέτοιες ενέργειες να καταδικάζου τέτοια φαινόμενα και να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων…
ΥΣ3: Ρωτήστε και τον Βασίλη Κουβίδη, κάτι θα ξέρει ο άνθρωπος…

Spread the love