Βήμα Ευρώπης η νίκη του Παναιτωλικού (highlights)

Ο Παναιτωλικός έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων εντός έδρας νικών που μετρούσε η Λαμία εντός του 2019, περνώντας νικηφόρα με 2-0 από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και επιστρέφοντας στις νίκες ύστερα από πέντε παιχνίδια και συγκεκριμένα μετά το «διπλό» (1-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης. Η ομάδα του Δέλλα, που έφτασε τον Άρη στην έκτη θέση (με παιχνίδι περισσότερο), σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τους Γουίλιαν στο 25ο και Μπαΐροβιτς στο 71ο λεπτό.

Ο Παναιτωλικός είχε μεγαλύτερη διάθεση στο πρώτο ημίχρονο και οι προσπάθειες των παικτών του επιβραβεύθηκαν στο 25ο λεπτό, όταν ο Γουίλιαν έγινε αποδέκτης της μπάλας, ύστερα από προσπάθεια για κοντρόλ με το στήθος του Μπαΐροβιτς που βγήκε… ασίστ και από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στα δίχτυα του Μελίσσα. Στο 40΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας πέναλτι για χέρι του Μιχάι, σε προσπάθειά του να απομακρύνει, αλλά ο διαιτητής Γρατσάνης το θεώρησε ακούσιο.

Η ομάδα της Φθιώτιδας ξεκίνησε καλύτερα στο β΄ ημίχρονο, με τον Μπουλούλη να υποχρεώνει τον Κυριακίδη σε δύσκολη επέμβαση στο 50΄. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, «σφράγισαν» οριστικά το παιχνίδι στο 71΄, όταν ο Γουίλιαν έβγαλε τον Μπαΐροβιτς στην περιοχή, κι εκείνος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 0-2. Η Λαμία είχε κάποιες προσπάθειες, όπως ένα μόλις άστοχο σουτ του Πίτι στο 81΄, αλλά δεν βρήκε το γκολ που θα την ξανάβαζε στον αγώνα.

Διαιτητής ήταν ο Γρατσάνης (Τρικάλων) με βοηθούς του Κρέτσιμο (Δυτ. Αττικής) και Δημόπουλο (Δυτ. Αττικής).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βάντερσον – Τσοκάνης, Μπαΐροβιτς, Ντίας, Γουίλιαν
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο, Καραμάνος (60΄ Πίτι), Χουάν Τομάς (83΄ Σκόνδρας), Δημούτσος, Βάντερσον, Μπουλούλης-Τσαπρούνης (70΄ Επστάιν).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης (62΄ Γιαννακόπουλος), Μιχάι, Τσιγγάρας, Τσοκάνης, Λιάβας, Γουίλιαν, Λουσέρο, Άργκους, Ντίας, Μπαΐροβιτς (74΄ Μάλης), Γκούγκα (82΄ Αμαράλ).

 

 

 

Spread the love