Αυτοκτονία εις διπλούν για Ολυμπιακό, στα χασομέρια… (highlights)

Με γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 90΄, η ΑΕΚ ισοφάρισε 1-1 τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν στα χέρια τους τη νίκη με υπέροχο γκολ του Κώστα Φορτούνη από το 58΄, όμως ο «Μπάκα» είπε την τελευταία λέξη και έτσι οι δύο ομάδες έχουν πλέον από 13 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο.

Καλύτερη η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, υποχρέωσε σε παθητικό ρόλο τον Ολυμπιακό. Η απομόνωση του Κώστα Φορτούνη στην αμυντική μετάβαση (transition) είχε ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση κάθε δημιουργικής προσπάθειας των «ερυθρόλευκων».

Παράλληλα, στα πρώτα 25 λεπτά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και απείλησαν άμεσα σε δύο περιπτώσεις: στο 14΄ ο Γιαννιώτης απέκρουσε το σουτ του Λιβάγια και στο 22΄ πραγματοποίησε καθοριστική επέμβαση στην προσπάθεια του Μπακασέτα, βρίσκοντας τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο δοκάρι.

Όταν ο Ολυμπιακός ανέβασε πιο ψηλά την πίεσή του, κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση. Επιθετικά, ωστόσο, δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του, χωρίς την παραμικρή τελική προσπάθεια.

Μέχρι το 45΄, όπου λίγο έλειψε να «παγώσει» το ΟΑΚΑ, όταν ο Φορτούνης πέρασε ιδανική ασίστ στον Χασάν, ο οποίος πλάσαρε και είδε τη μπάλα να αποκρούεται από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Ολυμπιακός που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, κράτησε μπάλα και αναζήτησε τις προϋποθέσεις για να προηγηθεί. Και τα κατάφερε στο 58΄ με έξοχο σουτ του Κώστα Φορτούνη έξω από την περιοχή.

Η ΑΕΚ δεν είχε πλέον πολλά περιθώρια. Ταλαιπωρημένη από τις απουσίες, ατύχησε να χάσει ακόμα δύο παίκτες της κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς αποχώρησαν με τραυματισμούς οι Κλωναρίδης, Γαλανόπουλος.

Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, ελέγχοντας απόλυτα τις πηγές κινδύνου. Ο Λιβάγια βρισκόταν μονίμως ανάμεσα σε «συμπληγάδες», ο Μπακασέτας παίζοντας αριστερά (αντί του τραυματία Μάνταλου) αδυνατούσε να απειλήσει.

Εξαιρετικό το αμυντικό «στήσιμο» από τον Πέδρο Μαρτίνς, με την προοπτική των αντεπιθέσεων και της ταχύτητας παίκτων όπως ο Ποντένσε και ο -συγκλονιστικός στο β΄ ημίχρονο- Φορτούνης.

Περισσότεροι από 35.000 «κιτρινόμαυροι» οπαδοί προσπαθούσαν να «σπρώξουν» την ομάδα τους στην ανατροπή, όμως από την ΑΕΚ έλειπε η μαχητικότητα και έμοιαζε πλέον ηττημένη από την κόπωση και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων από τον πάγκο.

Όμως, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αποδείχθηκε «εφτάψυχη». Μια σέντρα του Γκάλο και μια εξαιρετική κεφαλιά του Τάσου Μπακασέτα στο 90΄ έγραψε το τελικό 1-1 κι έτσι η ΑΕΚ απέφυγε την εντός έδρας ήττα, που θα ήταν η πρώτη στη Super League μετά από έναν χρόνο.

Οσο για τον Ολυμπιακό, έχασε «χρυσή» ευκαιρία να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά μετά το 2012. Δεν είναι μόνο ότι δέχτηκε την ισοφάριση στο 90΄, αλλά κυρίως ότι στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φετφατζίδης αστόχησε εξ επαφής χάνοντας γκολ που δεν… χάνεται.

Διαιτητής: Κρίστοφερ Κριστόφερσεν (Δανία)
Κίτρινες: Λιβάγια, Μοράν – Βούκοβιτς
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (77΄ Μπογέ), Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60΄ Μοράν), Γκάλο, Κλωναρίδης (50΄ λ.τρ. Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λιβάγια
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βουκοβιτς, Μερια, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (81΄ Τουρέ), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν

 

Spread the love